Sinema yönetmeni ve senarist Atilla Akarsu, hayatını kaybetti

Sinema yönetmeni ve senarist Atilla Akarsu, hayatını kaybetti

64 yaşındaki Yeşilçam yönetmeni ve oyuncusu Atilla Akarsu hayatını kaybetti. Bir çok sinema filminin senaristi ve yönetmenligini yapan Atilla Akarsu, son olarak Atatürk’ün fedaisi, Giresunlu halk kahramanı Topal Osman Ağa’nın filmini yapmıştı. Filmin galasına eski Başbakan Tansu Çiller ile bir çok tanınmış isim de katılmıştı. Merhum Atilla Akarsu’nun kızı Çiğdem Akarsu, babasının bir süredir beyin […]

64 yaşındaki Yeşilçam yönetmeni ve oyuncusu Atilla Akarsu hayatını kaybetti.

Bir çok sinema filminin senaristi ve yönetmenligini yapan Atilla Akarsu, son olarak Atatürk’ün fedaisi, Giresunlu halk kahramanı Topal Osman Ağa’nın filmini yapmıştı. Filmin galasına eski Başbakan Tansu Çiller ile bir çok tanınmış isim de katılmıştı.

Merhum Atilla Akarsu’nun kızı Çiğdem Akarsu, babasının bir süredir beyin kanaması nedeniyle özel bir hastanede tedavi gördüğünü ve bugün verdiği hayat mücadelesini kaybettiğini belirtti.

Aslen Ordulu olan, babasının İstanbul’da toprağa verileceğini söyleyen Çiğdem Akarsu, daha önce de kanser tedavisi gördüğünü ve kanseri yendiğini söyleyerek, “Kendilerini bizzat telefonla arayarak, sosyal medyadan başsağlığı dileyen dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Üsküdar ve Hergün Gazetesi Sahibi Dr. Adnan Odabaş da, “Sinema yönetmeni ve senarist Atilla Akarsu benim yakın dostudu. Kendisi ile Giresunlu halk kahramanı Topal Osman Ağa’yı televizyon dizisi yapmak için verdiği mücadele kapsamında birlikte mücadele ettik. Üsküdar Giresunlular Derneği Başkanlığı’nı yürütürken, 2 bin imza toplayarak televizyon dizisi yapılması için dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a bir heyetle birlikte gittiklerini, Çankaya Köşkü’nde Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı olan Topal Osman Ağa hakkında bilgi ve belge istedilerini” dile getirdi.

Odabaş, “Atilla bey, ‘Topal Osman filmini çekmek en büyük arzumdur’ diyordu. 3 yıl önce bu işi başardı. Film sinemalarda gösterime girdi. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Akarsu ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

ATİLLA AKARSU KİMDİR?

4 Şubat 1956 yılında Ankara’da dünyaya gelen Atilla Akarsu, Yeşilçam’a 1968 yılında set işçisi olarak giriş yaptı. Bir süre İzzet Akay’a kamera asistanlığı yaptı. Çetin İnanç ile çalıştı. Bir süre reji asistanlığı görevi de yapan Akarsu, 1987’de yılında ise yönetmenliğe adım attı.

İŞTE YÖNETMEN VE SENARİST FİLMOGRAFİSİ!

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman – 2012 (Sinema Filmi)
Aliye  – 1992 (Sinema Filmi)
Şehirde İki Kadın – 1987 (Sinema Filmi)
İkisi De Cesurdu – 1987 (Sinema Filmi)

OYUNCU FİLMOGRAFİSİ

Vicdan – 2008 (Sinema Filmi)
Sen Başkasın – 1995 (Sinema Filmi)
Acı Hayat – 1987 (Sinema Filmi)
Acı Lokma – 1986 (Sinema Filmi)
Acıların Çocuğu – 1985 (Sinema Filmi)
Reşo/Vatan İçin – 1974 (Sinema Filmi)
Çirkin ve Cesur – 1971 (Sinema Filmi)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN