Bahçeli’den şirketlere indirim çağrısı

Bahçeli’den şirketlere indirim çağrısı

Türkiye’de günden güne artan hayat pahalılığını artık iktidarın ortağı da gizleyemiyor. Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, şirketlere çağrıda bulunarak, “Temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır” dedi. Öte yandan Bahçeli, Atatürk’ün sözünü de yanlış aktararak, “Para yoksa buluruz, ordu yoksa kurarız, düşman yoksa mutlaka yeneriz” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin söylemlerini eleştiren Bahçeli, “’Geliyor gelmekte olan’ diyorlar ya biz de ‘Gidiyor gitmekte olan’ diyeceğiz. Sonra da gelmeden gittiklerini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

MHP lideri ekonomik kriz ve enflasyon konusunda da dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Firmalara çağrı yapan Bahçeli, “Temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır” sözleriyle hayat pahalılığını doğrulamış oldu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“AKLIMIZIN ESTİĞİ GİBİ DAVRANMADIĞIMIZ BİLİNMELİDİR”

“Aklımızın estiği gibi davranmadığımız bilinmelidir. Anadolu’yu karış karış gezmemiz tesadüf olarak değerlendirilmemelidir. Anadolu her şeyin şahididir. MHP, Anadolu’nun havasını teneffüs etmek, insanımızın derdini dinleyip derman olmak için vatanın her noktasındadır. Geçtiğimiz hafta yaptığımız çalışmalarla 70 ilimizi ziyaret etmiş olduk. Bunu yeterli görmüyoruz. Kalan illerimizi de bu hafta gezeceğiz. Türkiye üzerinde oynanan oyunları anlatacağız, kötü niyetlileri aktaracağız. Halka doğru gideceğiz, halkımızla kucaklaşacağız.”

“CUMHUR İTTİFAKI, TÜRKİYE’Yİ KEM GÖZLERDEN KORUYACAK”

“Geliyor gelmekte olan diyorlar ya, biz de gidiyor gitmekte olan diyeceğiz. Gelmeden gittiklerini göstereceğiz. Davetsiz gelen, mindersiz oturur diyeceğiz. Milletimiz varlığına, istiklaline, istikbaline, birliği ve kardeşliğine sahip çıkacak. İftira siyasetine aziz Türk Milleti aldanmayacak, itibar etmeyecektir. Cumhur’un kaderi Cumhuriyet’in kaderidir. Cumhur İttifakı Türkiye’yi kem gözlerden, kaos tetikçilerinden fedakarca koruyacaktır. Bu inşa hamlesinin hiç kimsenin nefesi yetmeyecektir. Çalışacağız, çabalayacağız, çağlayacağız, sabredeceğiz, azmedeceğiz, mutlaka başaracağız. 2023’te Türk Milleti’nin yeni bir zaferine imza atacağız.”

“KİN VE ÖFKEMİZİ YARIŞTIRMAK, TÜRKİYE’YE YAPILABİLECEK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR”

“Geleceğin yol haritasını geçmişin tecrübeleri ile çizmekten başka yol yoktur. Türk Milleti yaklaşık 200 yıldır ekonomik baskılara, siyasi dayatmalara maruz kalmaktadır. Aziz milletimiz yoksul, yorgun, bitkin ve düşkün olduğu dönemlerde bile umudunu hiç kaybetmemiş, kutlu hedeflerinden en ufak bir sapma gerçekleştirmemiş. Türk Milleti her çileye dayanmıştır. Ne var ki tarihimiz, ekonomik ambargolarla tahribata uğramıştır.

Bu ülke hepimizindir, bu vatan üzerinde yaşayan her insanın namusudur. Erdemli olmak, meseleleri geniş bir açı ile ele almak öncelikle siyasi partilerin, sonra da hepimizin sorumluluğudur. Kin ve öfkelerimizi yarıştırmak Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülüktür.”

ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ YANLIŞ AKTARDI

“Türkiye’nin çıkmaz sokağa girmesini isteyen çevreler var. Ekonomik çetelerin, küresel tefecilerin neyi amaçladıkları vicdan sahibi her insanımızın esasen malumudur.

Çayımıza koyacak şekerimiz yoktu ama Çanakkale’de destan yazdık. Milli mücadelede düşmanın hayallerini Türk süngüsü ile kırdık. Yeri geldi silah bulamadık. Yeri geldik mermi bulamadık, bunları alacak para bulamadık. Kuru ekmek ile öğün geçirdik, ne gam ne tasa… Elimizdeki çapalarla, taşlarla düşmana karşı koyduk. Felaketimizin siyasetini yapan ahmaklara sessiz mi kalacağız sanıyorlar? Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışanlara duyarsız mı kalacağımızı sanıyorlar? Para yoksa buluruz, ordu yoksa kurarız, düşman yoksa mutlaka yeneriz (Atatürk’ün sözü: “Düşman çoksa yeneriz”) . Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım. Işık diye milleti ateşe, sonu hüsran bir tünele çekmek isteyenlere affımız, müsamahamız, sabrımız yoktur.

CHP başta olmak üzere zilletin diğer ortaklarının bunu görmeleri için milli bir duruş göstermeleri, Allah’tan korkan, milletten korkan bir kalbe sahip olmaları gerekir.”

“ŞİRKETLERİMİZİN YÜZDE 2 İLE 5 ARASINDA İNDİRİME GİTMELERİ GEREKLİDİR”

“Modası geçmiş ekonomiler miras aldığımız kör noktalardır. Ekonomi rakam ve grafikten çok daha öte bir alandır.

Ne ekonomi eski ekonomidir, ne dünya eski dünyadır. Hem büyümeyi hem gelişmeyi hem de kalkınmayı sağlamak zorundayız. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır ve bellidir. Ama hiçbiri çözümsüz görülmemelidir. Makro ve mikro istikrar sağlanacaktır. İnsanımızın omuzuna çöken ağırlığın samimiyet ile farkındayız. Ekonomik dengelemenin de günbegün hayata geçirdiğinin de farkında olunmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın ekonomik sorunlarından istifade eden ve servetlerine servet katan izansızlarla kıran kırana mücadele edeceğiz. Enflasyon ile mücadelede gönül birliğini hayata geçirmeliyiz. Firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır. Vicdan seferberliği ile bunların üstesinden gelmek mümkündür.”

ALİ BABACAN’A YÜKLENDİ

“Truva atı gibi ortada dolaşan kimsenin Türkiye’nin kuyusunu kazmasına izin vermeyeceğiz. Unutulmamalıdır ki, bir kere satan yeniden satar. Bu devşirme siyasetçinin kimlere hizmet ettiğini biliyor. Biz kayyum değiliz MHP’yiz. Kayyumu geç, partine doldurduğun askeri ve siyasi casuslarla birlikte bakanlığın döneminde kimlere peşkeş çektiğini açıkla.”

“ERKEN SEÇİM YOKTUR”

“PKK elebaşı öz yönetim ve özerklik şartı ile helalleşmeyi kabul ettiğini söylüyor. Kılıçdaroğlu buna ne diyor? Gayri milli arıyor ise çevresine baksın. Yüreğinde bir damla millet sevgisi varsa erken seçimin kapısını aç demiş. Benim millet sevgimin fitresini versem sana ve ekibine yüz yıl yeter. Erken seçim, hemen seçim, derhal seçim yoktur. Sevsen de sevmen de buna alışman ve riayet etmen tavsiyemdir. Mersin’de miting yapacağına kan kardeşiniz HDP ile ilk adımı Kandil’de atın. Zillet ittifakına söylüyorum, sokaklarda gelecek aramayın. Altından kalkamayacağınız müptezelliklere kalkışmayın.” (Birgün)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN