Rusya, Libya’da Hafter’in yerine o ismi geçirecek

Rusya, Libya’da Hafter’in yerine o ismi geçirecek

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yoğun saldırıları sonrası darbeci Hafter’in sonu yaklaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Kremlin’e yakın Rus güvenlik şirketi Wagner’in Hafter’in yerine Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’yi piyasaya süreceği iddia edilmişti. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ da konu ile alakalı bir paylaşım yaptı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Libya’daki son gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede Hafter’in yerine geçecek ismi açıkladı.

Coşkun Başbuğ, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Katil Hafterin son kullanma tarihinin dolmasına günler kaldı. Bu yaratıktan umudu kesen başta Rusya olmak üzere terör seviciler uzun süredir yakında çok konuşacağımız bir isimle temas halindeler. O isim Kaddafinin oğlu Seyfülislam Kaddafi Askeri olmadı birde siyasi deneyelim” dedi.

WAGNER’İN PLANLARI

Geçtiğimiz günlerde, Kremlin’e yakın Rus güvenlik şirketi Wagner grubunun, Kaddafinin oğlu Seyfülislam Kaddafi ile ülkenin başına yeniden geçmesi için görüştüğü ve Hafter’e siyasi danışmanlık yaptığı öne sürülmüştü.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN