Meteoroloji’den uyarı! Yurdun yarısını etkileyecek

Meteoroloji’den uyarı! Yurdun yarısını etkileyecek

Meteoroloji’den alınan son bilgiye göre hava sıcaklığı yurt genelinde 2-4 derece artıyor. Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sağanak yağış, Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde ise kar bekleniyor. İşte illerimizde öngörülen sıcaklıklar ve hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güney ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK 2-4 DERECE ARTIYOR

Yağışların, Diyarbakır’ın doğu kesimleri, Bitlis, Muş, Bingöl, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat),yükseklerinde zaman zaman fırtına (50-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Alınan son verilere göre illerimizde beklenen sıcaklıklar ise şöyle olacak:

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN