Korkulan oldu! Koronavirüste bir ilk

Korkulan oldu! Koronavirüste bir ilk

42 kişi ve 20 mürettebat karantinada tutulacak Çin’in Vuhan şehrindeki Türk vatandaşlarını yurda getiren dev kargo uçağı Koca Yusuf’un Ankara’ya indi. Yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Vuhan’dan tahliye edilen 42 kişi ve 20 kişilik mürettebat Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne yerleştirildi. 62 kişilik ekip burada 14 gün karantina altında tutulacak.

KOCA YUSUF GELDİ
42 kişi ve 20 mürettebat karantinada tutulacak
Çin’in Vuhan şehrindeki Türk vatandaşlarını yurda getiren dev kargo uçağı Koca Yusuf’un Ankara’ya indi. Yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Vuhan’dan tahliye edilen 42 kişi ve 20 kişilik mürettebat Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne yerleştirildi. 62 kişilik ekip burada 14 gün karantina altında tutulacak.

O ELİ KIRARIZ
Aliyev: Türkiye’nin bayrağına uzanan eli kırarız
Azeri vekil Adil Aliyev, Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos’a büyük tepki gösterdi. Aliyev “Türkiye’nin bayrağına el uzatan soytarı milletvekili bilmelidir ki iki devlet bir millet olarak kardeş Türkiye’nin bayrağına el uzatanın parmağını kırarız” ifadelerini kullandı.

ÇİN’DEN TEŞEKKÜR
Türkiye’nin yardımına teşekkür mesajı yağdı
Türkiye’nin yardımları, koronavirüs kaosuyla boğuşan Çin’e ulaştı. Çin basınında yer alan haberler üzerine Türkiye’ye teşekkür mesajları gönderen Çinli vatandaşlar, “Dara düştüğün zaman kim dostun görürsün” ve “Bize tek bir dünyanın sıcaklığını hissettirdiğiniz için teşekkürler” gibi yorumlar yaptı.

KORKULAN OLDU
Çin dışında ilk ölüm Koronavirüste ölü sayısı 300’ü geçti
Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 300’ü geçti. Dünya çapında 14 bin 380 kişinin de enfekte olduğu kayıtlara geçti. Filipinler’de, tedavi altına alınan Çinli turistin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bu kişi, Çin dışında koronavirüsünden dolayı yaşamını yitiren ilk hasta oldu.

EVLATLARIMIZ SATILIK DEĞİL
BAE’nin kandırdığı gençlerin aileleri isyanda
Sudan’da gençleri güvenlik işi vaadiyle kandırıp Libya’da darbeci Hafter’in saflarına götüren BAE’ye yönelik öfke dinmiyor. BAE elçiliği önünde toplanan aileler, “Evlatlarımız satılık değil” pankartları açtı. Libya’dan dönen 50 genç de eylemlere katıldı. Gençlerden biri kendilerine Kalaşnikof, roketatar ve bomba eğitimi verildiğini anlattı.

SKANDAL DESTEK
BAE Dışişleri Bakanı, ABD’nin planına uymaları için Filistinlilere çağrı yaptı
Dünyanın büyük tepki gösterdiği ABD ve İsrail ortak işgal planına Birleşik Arap Emirlikleri’nden destek geldi. BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid, Filistinlileri ABD’nin sözde barış anlaşmasına karşı çıkmamaya davet eden bir makale paylaştı.

ARAP BİRLİĞİ ŞAŞIRTTI
Arap Birliği: ABD’nin Ortadoğu Planı’nı kabul etmiyoruz
Mısır’ın başkenti Kahire’de olağanüstü toplanan Arap Birliği, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu Planı’nı reddettiklerini belirtti. Arap Birliği’nin planın uygulanması için İsrail ile işbirliği yapmayacağı belirtilen planda, İsrail’in planı güç kullanarak uygulamaya çalışmaması gerektiği vurgulandı.

EKONOMİYİ DE VURDU
Salgın nedeniyle ekonomik faaliyetleri kısıtlayan Çin’de kayıp milyar dolarları buluyor
14 trilyon dolarlık Çin ekonomisinin büyüme tahminleri düşürülürken, ülkede faaliyet gösteren otomobil, tekstil ve teknoloji devleri üretimlerini geçici olarak durdurdu. Büyümedeki 1 puanlık gerileme ülke milli geliri için 62 milyar dolarlık bir kayıp anlamına geliyor.

FIRTINA ESTİ
Trabzonspor evinde Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti
Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor, evinde Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ederek rakibinin 4 maçlık galibiyet serisine son verdi. Sarı-lacivertliler 45. saniyede Kruse ile öne geçerken ev sahibi ekibin golleri 15. dakikada Sörloth ve 32. dakikada Novak’tan geldi. Karşılaşmaya tartışmalı pozisyonlar damga vurdu.

SERGEN FARKI
Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetimindeki ilk maçında Rize’yi 2-1 yendi
Süper Lig’in 20. haftasında Beşiktaş, teknik direktör Sergen Yalçın’ın ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup etti. Beşiktaş’ın golleri Burak ve Gökhan Gönül’den gelirken Skoda’nın golü ev sahibi Rize’ye yetmedi.

LARKİN MİLLİ TAKIMDA
Shane Larkin: Onur duyuyorum
Anadolu Efes’in yıldız basketbolcusu Shane Larkin, Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nda forma giyeceğini açıkladı. Larkin, sosyla medyada yaptığı açıklamada “Türkiye Milli Takımına katılarak bu ülkeyi temsil etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN