DSÖ’den korkutan açıklama: Başa dönebiliriz

DSÖ’den korkutan açıklama: Başa dönebiliriz

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde toplam ölüm sayısı 75 bini geçti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, koronavirüsle mücadele eden ülkeleri uyararak, “En önemli şey, önlemleri erkenden bırakmamak. Yoksa başa dönebiliriz” ifadelerini kullandı. Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian […]

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde toplam ölüm sayısı 75 bini geçti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, koronavirüsle mücadele eden ülkeleri uyararak, “En önemli şey, önlemleri erkenden bırakmamak. Yoksa başa dönebiliriz” ifadelerini kullandı.

Foto - Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier, düzenlediği sanal basın toplantısında koronavirüsle mücadele eden ülkelere önemli uyarılarda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier, düzenlediği sanal basın toplantısında koronavirüsle mücadele eden ülkelere önemli uyarılarda bulundu. Bazı ülkelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların sonlandırılmaması gerektiğini vurgulayan Lindmeier, “Yoksa tekrar başa dönebiliriz” dedi.

Lindmeier, “Yapılacak en önemli hatalardan biri sokağa çıkma uygulamalarının erken bir şekilde kaldırılmasıdır, aksi takdirde en başa dönülebilir. Bu aynı hastayken yataktan erken çıkmanız ve hızlı bir şekilde tekrar hastalık belirtileri göstermeniz gibi bir durum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN