Biden ‘Rusya karşısında artık boyun eğmeyeceğiz’ dedi

Biden ‘Rusya karşısında artık boyun eğmeyeceğiz’ dedi

ABD Başkanı Biden, “Rusya’nın agresif eylemleri karşısında ABD’nin boyun eğdiği günlerin sona erdiğini” söyledi. Çin’le çalışmaya hazır olduğunu ifade eden Biden, Yemen’deki savaşın artık bitmesi gerektiğini kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Rusya’nın agresif eylemleri karşısında ABD’nin boyun eğdiği günlerin sona erdiğini söyledim” dedi.

Pekin yönetimiyle Amerika’nın çıkarları doğrultusunda çalışmaya hazır olduğunu belirten Biden şu ifadeleri kullandı: “Çin’in ekonomik suiistimallerinin karşısında duracağız. İnsan hakları, fikri mülkiyet ve küresel yönetim çabalarına yönelik eylemlerini püskürteceğiz” diyerek ekledi: “Ama Amerika’nın çıkarı söz konusu olduğunda Pekin ile çalışmaya hazırız.”

Biden, Almanya’dan da asker çekme sürecini askıya aldığını belirtti.

Sığınmacı kabul programını onayladığını kaydeden Biden, sığınmacı limitini 125 bine çıkartacağını duyurdu.

Yemen’deki savaşın artık sona ermesi gerektiğini vurgulayan ABD Başkanı, Suudi Arabistan öncülüğündeki operasyonlara artık destek vermeyeceklerini ancak Suudi Arabistan’ın egemenliğini ve sınırlarını koruması için destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Myanmar’daki darbeye de değinen Joe Biden, ordunun çekilmesi ve hak savunucuları, aktivist ve yetkililerin serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN