15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı

15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı

15 Temmuz Demokrasi Müzesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Hain darbe girişimi özel ses ve görsel efektlerle anlatılacak, kalkışmayı engelleyen birlik ruhunu ziyaretçilerine yeniden hatırlatılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı ile Demokrasi Müzesi Açılış Töreni`ne iştirak etti.

Beştepe`deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısında inşa edilen müze, “Türkiye`de ve dünyada darbeler”, “Bir mermi tehdidi”, “Karanlığa atılmak”, “En uzun gece”, “İz bırakanlar”, “Sela”, “Şehitlere saygı” ve “Demokrasi nöbetleri” başlıkları altında yer altına inşa edilmiş 8 salondan oluşuyor.

15 Temmuz’da yaşananların gelecek nesillerce dijital yöntemlerle deneyimlenmesini amaçlayan müzenin ilk bölümünde Türkiye ve dünyadaki darbeler yazılı ve görsel olarak aktarılacak. Müzenin, karanlık bir koridorda kırmızı bir çizgiyle simgelenen sonik hat bölümünde ziyaretçiler ses ve ışık efektleri eşliğinde tankın altından geçecek.

Müzenin, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin başlamasından önlenmesine kadar giden süreçte yaşananların devasa bir video projeksiyon uygulamasıyla adım adım canlandırıldığı “en uzun gece” salonunda, ziyaretçiler tarihe tanıklık edecek.

15 Temmuz`a direnen vatandaş, gazi ve şehit yakınlarının o gece yaşadıklarını özel bir prodüksiyonla paylaşacağı müzede ziyaretçiler, sela koridorundan geçerek 251 şehidin hikayelerini dinleyecekleri bölüme ulaşacaklar.

Müzede, şehitler için yapılan prizma şeklindeki bölümlerde her şehidin biyografisi yer alacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN