Yunanistan’da panik! ‘Sakın Türkiye’ye satmayın’

Yunanistan’da panik! ‘Sakın Türkiye’ye satmayın’

Provokasyonlarıyla Doğu Akdeniz ve Ege’de sürekli tansiyonu yükselten Yunanistan’da panik hakim. Son dakika haberine göre Başbakan Kyriakos Miçotakis, Türkiye korkusunu dün katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada da dile getirdi ve büyük endişe duyduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz ve Ege’de sürekli tansiyonu yükselten Yunanistan, Fransa’dan Rafale alıp ABD’ye F-35’ler için talepte bulunarak Türkiye’ye karşı ciddi bir silahlanma süreci başlattı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, geçtiğimiz Eylül ayında, 11.5 milyar euro’luk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıkladı.

Türkiye’ye karşı üstünlük kurmaya çalışan Yunanistan, Türkiye’nin diğer ülkelerden almak istediği silah sistemlerine de engel olmaya çalışıyor.

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, geçtiğimiz aylarda Almanya’dan 214 tipi danizaltıların Türkye’ye satışının askıya alınmasını talep etti. Dendias ayrıca verdiği röportajda Almanya’nın Türkiye olan yumuşak tavrının sonuç vermediğini, bu yaklaşımın başarısız olduğunu savundu.

Dendias, Alman mevkidaşına ülkesinde bu denizaltılardan dört tane olduğunu ve bu sayede Güneydoğu Akdeniz ve Ege’de stratejik avantajın kendilerinde olduğunu ileri sürdü.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos geçen ay telekonferans ile görüştüğü Alman mevkidaşı Florence Parly’den. Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de AB üyesi Yunanistan’a karşı kullanabileceğini belirterek, denizaltıların Türkiye’ye verilmemesini ya da en azından teslimatın geciktirilmesini istedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN