Yılmaz Özdil ‘Alt tarafı iki oda bir salon’ dedi yazıya da ara verdi

Yılmaz Özdil ‘Alt tarafı iki oda bir salon’ dedi yazıya da ara verdi

Bodrum Bitez’de 3 yıl önce 4.6 milyon liraya aldığı denize sıfır villaya kaçak eklentiler yapan Yılmaz Özdil, saray yavrusuna çevirdiği villası için

Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde kaçak viilasıyla gündeme gelen ve tepkilerin odak noktası olan Yılmaz Özdil, yazılarına ara vediğini açıkladı.

İZNE AYRILDI

Kaçak villasıyla başı dertte olan Özdil, “Orada benim adıma uğraşan kötü gün dostlarımın, avukatlarımın hakkını ödeyemem, kendilerine yürekten teşekkür ederim. Ama, sabahın köründen itibaren telefon üstüne telefon, Türkiye’nin dört bir yanından arayan soran derken, günlük yazıya odaklanıp baskıya yetiştirebilmem maalesef imkansız. Az biraz izin rica ediyorum.” diyerek yazılarına ara verdi.

KAÇAK YAPILAŞMA DEVAM ETTİ

Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde yazar Yılmaz Özdil eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017’de Aktur A.Ş.’den 4.6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükte olan imar planında, ‘ticaret alanı’ sınırları içinde kalıyordu.

Bodrum Belediyesi yapıya ilk olarak Hülya Özdil adına ‘ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm-142.5 metrekare’ olmak üzere yapı ruhsatı tanzim ederek bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi.

İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi. Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142.5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. 310 metrekare haline gelen villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışı’na başvurdu.

Ancak İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi.

YIKIM BİR AYLIĞINA DURDURULDU

Özdil’in avukatının itirazı üzerine Muğla 1’inci İdare Mahkemesi’nce 1 aylık yürütmeyi durdurma kararı alındı.

ALT TARAFI İKİ ODA BİR SALON YAZLIK

Saray yavrusuna çevirdiği villası için “alt tarafı iki oda bir salon yazlık” ifadesini kullanan ve linç kampanyasına uğradığını iddia eden Özdil, İlla yıkılacaksa yıkılır, hatta biz yıkarız, canımız sağolsun” diye yazdı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN