Vali Ali Fuat Atik göreve başladı

Vali Ali Fuat Atik göreve başladı

İçişleri Bakanlığı’nca, hakkındaki terör soruşturmaları kapsamında görevinden alınan Siirt Belediye Başkanı HDP’li Berivan Helen Işık’ın yerine Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Ali Fuat Atik öğle saatlerinde belediyeye geldi. Vali Atik, görevine başlarken, makamına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi asıldı.

Belediyenin, devletin ve halkın belediyesi olduğunu belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Fuat Atik, “Bugün itibariyle Siirt Belediye Başkanlığı görevime başlamış bulunmaktayım. Siirt’imize hayırlı uğurlu olsun, Valiliğimizde bugüne kadar uygulamış olduğumuz vatandaş odaklı yönetim ve hizmet anlayışını, belediye teşkilatımızda da devam ettireceğiz. Belediyemiz devletin belediyesidir. Belediyemizin hizmetlerini halk ile buluşturup inşallah sorunsuz bir şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Öte yandan görevlerinden alınan aynı partili Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül’ün yerine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz’ın yerine de Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç da görevlerine başladı.

VALİ ÜNLÜ DE BELEDİYEDE

Iğdır Belediye Başkanı HDP’li Yaşar Akkuş’un gözaltına alınmasının ardından Vali Enver Ünlü, belediyeye gitti. Belediye Başkan Vekili olarak atanan Vali Ünlü’yü belediye binası önünde başkan yardımcıları karşıladı. Makam aracından inerek başkan yardımcıları ile selamlaşan Vali Ünlü, “Basın mensuplarının açıklamanız olacak mı?” sorusuna, “Göreve başladık. Ancak arkadaşlarla tanışıp, brifing alalım, daha sonra bunu sizlerle paylaşırım” diyerek belediyeye girdi.

Vali Enver Ünlü’nün belediye başkan vekili olarak atanmasının ardından Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları başkanlık makamına asıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN