UNICEF’in maskeleri Türkiye’den

UNICEF’in maskeleri Türkiye’den

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dünya çocukları için kullanılacak maskelerin Türkiye’de üretileceğini açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, UNICEF ile onların talebi üzerine maske ve benzeri bazı ürünlerin Türkiye’de üretilmesi konusunda mutabakata vardıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da bir televizyon kanalına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, koronavirüs salgınının ardından sağlık sistemi güçlü olan ülkelerin fark oluşturduğunu söyledi. Türkiye’nin sağlık sistemindeki gücünü tüm dünyaya kanıtladığını dile getiren Çavuşoğlu, “Dünyada 135 ülke bizden tıbbi malzeme talebinde bulundu. Bazısı hibe bazısı da satın alma talebi. 81 ülkenin ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşıladık şimdi diğerlerine de nasıl yardımcı olabiliriz diye, bunun üzerine çalışıyoruz. Test yapma kapasitemiz 200 binin üzerinde. Ürettiklerimizden ihracat yapıyoruz. Bugüne kadar 115 ülkeden 70 binden fazla vatandaşımızı ülkemize getirdik” dedi.

THY KARGO TAŞIYACAK

Bazı Avrupa ve Asya ülkelerinden kimyasallar getirdiklerini aktaran Çavuşoğlu, “UNICEF ile onların talebi üzerine tüm dünyadaki çocukların ihtiyacını karşılamak için maske ve benzeri bazı ürünlerin Türkiye’de üretilmesi konusunda mutabakata vardık. Bu önümüzdeki yıllara sarih bir proje. Bu ürünün taşımasını da Türk Hava Yolları Kargo yapacak. Bu şunu gösteriyor. Türkiye bu anlamda işte kimyasal vesaire bazı ilaçlara ihtiyaç duyabilir. Onları alır, satın alır, getirir ama esas tıbbi malzeme ve diğer konularda güvenli bir kaynak ülke haline geldi. Bu ekonomimizin geleceği bakımından önemlidir” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN