Türkiye’nin ayıpladığı skandalda ikinci rezalet…

Türkiye’nin ayıpladığı skandalda ikinci rezalet…

İYİ Parti lideri, şehit ağabeyine küfreden milletvekili Lütfü Türkkan’ı aratmadı. Özür dilemek yerine Türkkan’a sahip çıkan Akşener, şehit ağabeyi Tahir Gümren’e yönelik ise “ahlaksız” ve “yavşak” kelimelerini kullandı. Akşener, A Haber için de “Provokatör” diyerek hedef gösterdi

İYİ Parti lideri, şehit ağabeyine küfreden milletvekili Lütfü Türkkan’ı aratmadı. Özür dilemek yerine Türkkan’a sahip çıkan Akşener, şehit ağabeyi Tahir Gümren’e yönelik ise “ahlaksız” ve “yavşak” kelimelerini kullandı. Akşener, A Haber için de “Provokatör” diyerek hedef gösterdi

Bingöl ziyaretinde şehit İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren’e küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan’a tepkiler durmuyor. Skandalın yaşandığı günden beri sessizliğini koruyan İYİ Parti lideri Meral Akşener dün partisinin grup toplantısında konuştu.

Özür dilemek yerine küfürbaz Türkkan’a sahip çıkan Akşener, “Lütfü Bey, bir hata yaptı. Ahlaksız bir adam da olsa (şehit ağabeyi için) koruma içgüdülerine, sinirlerine hâkim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi ve konumu bunu gerektirirdi. Ama maalesef olamadı ve hislerine yenik düştü. Elbette bu hatayı mazur görecek değiliz. Lütfü Bey, bir hata yaptı, sorumluluğunu aldı. Bundan sonrası bu özrün karşılığı nedir? Onu anlamaktır. O özrün karşılığının bundan sonraki faslı da hukuktur” dedi.

Akşener vekiline sahip çıkmakla kalmayıp onunla aynı tavrı “Her dükkânın kapısında porno sitesi gezenlere, yavşak yavşak konuşanlara provokasyon yaptırabilirsiniz” diyerek küfür, iftira ve hakaretlerde bulundu.

A HABER’İ HEDEF ALDI

Sözde medya özgürlükçüsü Akşener, grup konuşmasında, her zaman milletten yana tavır alan, son skandalda da milletin sesi olan A Haber’i hedef aldı. Akşener “Her dükkânın içinde A Haber’inize provokasyon yaptırabilirsiniz” diyerek A Haber’i hedef gösterdi. Akşener’in A Haber’i hedef almasındaki neden ise vekil yeğeni Ümit Dikbayır’ın, görevi başındaki A Haber muhabiri Halil İbrahim Uğur’a saldırması olayının üstünü örtme çabasıydı. Dikbayır, A Haber muhabirine tehditler savurarak yakasına yapıştı. A Haber kameramanı Fatih Çakmak’ı da tartakladı. O anlar kameralara anbean yansıdı.



YALAN ÜSTÜNE YALAN

İYİ Parti lideri Akşener, konuşmasında Bingöl gezisinde kendisine korucular tarafından bir not verildiğini ifade ederek kürsüde o notu okudu. Akşener, korucuların özlük hakları ile ilgili notu kendisine Doğu ve Güneydoğu Anadolu Güvenlik Korucuları Şehit Gazi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Haydar Yener’in verdiğini söyledi. Akşener’in bu açıklaması üzerine Twitter hesabından açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce, “Şehidimizin yakınına yapılan hakareti örtme gayretlerine bir yenisi daha. Hem de Meclis kürsüsünden! Koruculukla ilgisi olmayan özel güvenlik görevlisi, defalarca kızına şiddet uyguladığı için adli işlem görmüş, televizyonda boy göstermiş biri kullanılarak! Daha ne kadar şaşıracağız?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: SABAH (Fatma Damla Kayayerli – Özgür Özdemir – Emir Yücel)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN