Tekirdağ’da sahte içki ölümleri artıyor

Tekirdağ’da sahte içki ölümleri artıyor

Kentte sahte içkiden zehirlenerek ölenlerin sayısı bugün 4 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile 6’ya çıktı. Olayla ilgili 2 şüpheli tutuklandı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Çiçek 4’üncü Sokak’ta baygın halde yatan Pakistan uyruklu Ikhlague Hussam (26), kaldırıldığı hastanede sahte içki nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Perşembe gecesinden itibaren sahte içkiden zehirlenme gerekçesiyle hastaneye başvuranların sayısı 21 oldu.

CAN KAYBI 6’YA YÜKSELDİ

Dün yoğun bakım servisinde tedavi gören Emin Kırcaali (65), bugün de Mehmet Pamukçu, Sadık Akın Usal, Altuğ Oktay ve Nurcihan Engin hayatını kaybetti. Böylelikle Tekirdağ’da sahte içkiden ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Öte yandan yaşamını yitiren Nurcihan Engin’in eşinin de tedavi görenler arasında olduğu öğrenildi.

15 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Sahte içkiden zehirlenerek hastanede tedavisi süren 15 kişi bulunuyor. Çorlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altında bulunanların 8’i entübe edildi, 7’si ise solunum cihazına bağlı olarak tedavileri sürüyor.

Tekirdağ da sahte içki ölümleri artıyor #1

52 LİTRE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Zehirlenme olayının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü kapsamlı operasyonlar düzenledi. Polis, aralarında 6 iş yeri ve bir evin de olduğu 11 ayrı adreste yaptığı aramalarda, 52 litre sahte içki, 200 içi kıyılmış tütünle doldurulmuş makaron, 20 şişe gümrük kaçağı içki ele geçirdi.

Tekirdağ da sahte içki ölümleri artıyor #2

2 TUTUKLAMA

Olayla ilgili ise 4 kişi gözaltına alınmıştı. Polis, gözaltına alınan şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda sahte içkilerin ve sahte içki yapımında kullanılan malzemelerin Metin D. tarafından yapıldığını tespit etti. Metin D.’nin evi, eklentileri ve deposunda yapılan aramalarda 102 litre etil alkol, pet şişiler içinde 74,5 litre el yapımı sahte içki ele geçirdi. Metin D. de gözaltına alındı. Sahte içkiyle ilgili dün emniyette işlemleri tamamlanan ilçede büfe işleten Hüseyin Coşkun ile Süleyman Malkoç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gözaltındaki diğer şüpheliler, K.U., M.D. ile C.G. için ek gözaltı süresi alındı. Soruşturmaları emniyette süren 3 kişinin yarın adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: DHA

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN