Tekin: Akraba atamalarından rahatsızım

Tekin: Akraba atamalarından rahatsızım

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Partiniz için bir özeleştiride bulunmak ister misiniz?” sorusuna “Son dönemlerdeki atama şekilleri, yakınlar akraba ilişkileri CHP’nin fıtratında olan bir durum değildir. Partinin gelenekler ve kurallar konusunda aşınma göstermesi beni rahatsız ediyor” yanıtını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Haberler.com Youtube kanalında Levent Karadeniz’in sorularını yanıtladı gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Beni rahatsız ediyor”

Tekin, parti içindeki eş dost, akraba kadrolaşmasını itiraf etti. Program sunucusu Levent Karadeniz’in “Partiniz için bir özeleştiride bulunmak ister misiniz?” sorusuna yanıt veren Tekin, “Partimle ilgili en çok özeleştiri yapan siyasetçi benim. Uzun süredir partinin içinde olan biri olarak son dönemlerdeki atama şekilleri, yakınlar akrabalar ilişkileri Cumhuriyet Halk Partisi’nin fıtratında olan bir durum değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 68 yıl iktidar olmayıp hayatta kalmasının temel nedeni kuralları ve gelenekleridir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelenekler ve kurallar konusunda az da olsa bir aşınma göstermesi beni rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

2022’de seçim atmosferi olacak

Tekin, siyaset gündeminin en tartışmalı konularından biri olan erken seçim konusuna da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli her fırsatta seçimlerin 2023 yılında yapılacağını söylerken, Tekin ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Seçim, sayılı günlere kaldı. Üç ay sonra 2022’ye giriyoruz. Doğal olarak bu süreç zaten bir seçim atmosferi olacak. Erken seçim olur mu olmaz mı bilinmez ama bir 6 ay sonra hepimiz kendimizi bir seçim atmosferinde göreceğiz.”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

“Önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusuna ise Tekin, “Benim öyle bir etkim yetkim yok. Tarih belli değil öncelikle. Ben inanıyorum ki 4 siyasi parti buna önümüzdeki günlerde gerçekten Türkiye’nin birikmiş sorunlarının üstesinden gelebilecek yeni bir kadro çıkarabilecek. Öyle tekil adamlar çıkarmışız falan yok efendim. Kadro hareketi olmalı. Ben bu düşüncemi sayın genel başkanımızla da paylaşacağım. Millet İttifakı, kadrosuyla milletin önüne çıkmalı.” sözleriyle yanıt verdi.

Vatandaşın alım gücünde ciddi sıkıntı var

“Serbest piyasa koşullarında fiyatlar, kolluk güçleri ile ayarlanmamalı” diyen Tekin, gıda fiyatlarındaki artışa ve ekonomiye ilişkinse şunları söyledi: “Bugün çok büyük bir pazara gidip vatandaşın derdini dinledim. İnsanlar hepimiz gibi iyi bir şekilde geçinmek istiyor, borçlarını ödeyebilmek istiyor. Ne yazık ki fiyatlar çok pahalı. Birçok insan meyve, sebze hatta eti söylemiyorum bile almakta zorlanıyor. Son bir buçuk iki yıldız ekonomideki daralmadan kaynaklı insanlarım alım gücünde ciddi bir sıkıntı var.” (internethaber)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN