Tanrı’dan torpil beklemeyin! Bu tablodan tüm insanlık sorumludur

Tanrı’dan torpil beklemeyin! Bu tablodan tüm insanlık sorumludur

Allah, Kur’an ayetinde, “Fıtratla oynamayın” diyor. Biz ise, önce bu gezegende yaşayan milyarlarca canlı türünü yok sayarak dünyayı kendi tapulu mülkümüz gibi görüp, her türlü kimyasalları da kullanarak dünyanın ilâhi dengesini bozduk. Doğa, bizi milyonlarca insanın öldüğü salgın hastalıklarla, sel ve afetlerle defalarca uyardı. Hiç ders almadık! Neden? Daha fazla servet, kudret ve şehvet elde […]

Allah, Kur’an ayetinde, “Fıtratla oynamayın” diyor. Biz ise, önce bu gezegende yaşayan milyarlarca canlı türünü yok sayarak dünyayı kendi tapulu mülkümüz gibi görüp, her türlü kimyasalları da kullanarak dünyanın ilâhi dengesini bozduk. Doğa, bizi milyonlarca insanın öldüğü salgın hastalıklarla, sel ve afetlerle defalarca uyardı. Hiç ders almadık!

Neden? Daha fazla servet, kudret ve şehvet elde etmek için…

Şimdi doğa, “Koronavirüsü”nü başımıza musallat etti… Gözle görülmeyen bir virüs… O, ulaşılmaz, kendini Allah’tan sonra ikinci adam yerine koyan devlet başkanları, krallar, kraliçeler, imparatorlar, cumhurbaşkanları, başbakanlar ve kendini peygamber ilan edip! cennetten makam satan şeyhler-şıhlar… Hepsi saraylarında hapis, hiç biri ortada yok. Hani, “İnsan yeryüzünün hakimi, halifesi ve yaratılmışların en üstünü” idi. Öyle olmadığımız ortaya çıktı.

Çünkü biz Allah’ın, “Adaletli davranın” ayetini Hiçe sayıp kendi adaletimize doğayı uydurmaya çalıştık. Fitne çıkardık, kul hakkı yedik, çan yaktık, kan döktük…

Demiri demirle dövdüler;

Biri sıcak, biri soğuktu…

İnsanı insanla kırdılar;

Biri aç, biri toktu..

Misali doğa bunun hesabını soruyor bizden. Hırıstiyan ülkelerde Koronavirüsten sonra ezan okumalarına izin verilmeye başlanmış.

BOŞUNA UĞRAŞMAYİN TANRI TORPİL YAPMAZ.

Dr. Adnan Odabaş / Gazeteci – Yazar

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN