Son dakika haberler… Diyanet’ten Corona Virüsü önlemleri

Son dakika haberler… Diyanet’ten Corona Virüsü önlemleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Corona Virüse karşı alınan önlemleri aktardı. Erbaş, Kur’an kurslarının 2 hafta tatil edildiğini söyledi.

Erbaş’ın açıklamaları şöyle:

Uluslararası seminerler ertelendi.

Kuran kurslarındaki eğitime 2 hafta ara verildi.

21 bin civarı Umre’cimiz Suudi Arabistan’da bulunmakta olup, 15 Mart itibariyle tamamı ülkemize dönmüş olacaktır.

Yurtiçi ve yurtdışı teşkilatlarımız bilgilendirilmiş, ve önlem almaları konusunda talimatlandırılmıştır. Hizmet yürüttüğümüz ülkelerde, vakit ve cuma namazı olmak üzere cemaatle gerçekleştirilen ibadetler konusunda yerel makamlar tarafından açıklanan tüm önleyici tedbirlere titizlikle riayet edilmesi, bu açıklamaların üye derneklere ve cemaatlere duyurulması, camilerimizde hijyen kurallarına azami derecede dikkat edilmesi istenmiştir.

Yurtdışı personellerinin zorunlu olmadıkça görev bölgesinden ayrılmaması, özellikle salgından etkilenen bölgelere seyahat etmemeleri emredilmiştir.

Yurtdışından ülkemize misafir öğrenci getirmeye dayalı, ‘erdemli gençlik’ programları, aile ve gençlik seminerleri çerçevesinde mart ve nisan aylarında yapılması planlanan tüm eğitim programlarımız ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Bu risk ortadan kalkıncaya kadar bu şekilde cuma namazına gitmeden evlerinde öğle namazı kılmalarıyla ilgili gerekli açıklama yapılmıştır.

Ayrıntılar geliyor…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN