Son Dakika: Erdoğan dünyayı salladı: Muhatabımız siz değilsiniz, önümüzden çekilin

Son Dakika: Erdoğan dünyayı salladı: Muhatabımız siz değilsiniz, önümüzden çekilin

Esad rejiminin Türk askerine hain saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını anbean takip eden dünya basını, Erdoğan’ın Rusya’yı hedef alarak söylediği sözleri son dakika koduyla paylaştı.

Suriye’nin İdlib kentinde Esad rejimine bağlı güçlerini düzenlediği topçu saldırısında 4 asker şehir olurken, 1’i ağır 9 asker de yaralandı.

Hain saldırı sonrası Türkiye’den peş peşe açıklamalar gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’yı işaret ederek “Özellikle Rus yetkili makamlarına ‘muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Askerlerin şehit edilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dünya basının da geniş yer buldu. Avrupa, Amerika, Arap ve Rus basını başta olmak üzere çoğu gazete, televizyon ve internet sitesi haberleri son dakika koduyla okuyucularına duyurdu.

“ÖNÜMÜZÜ KESMEYİN! MUHATABIMIZ SİZ DEĞİLSİNİZ”

Özellikle Erdoğan’ın Rusya’yı kastettiği sözlerini ön plana çıkaran Fransız AFP, “Türkiye Rusya’dan Suriye’ye misilleme için ‘engel olmamasını’ istedi” başlığını kullandı. Ajans, Cumhurbaşkanının sözlerini anbean okuyucularına aktardı.

ARAP BASINI HİÇBİR CÜMLEYİ ATLAMADI

Esad güçlerinin saldırını son dakika olarak okuyucularına duyuran Arap basını ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti öncesi havalimanındaki açıklamalarını da aynı hassasiyetle takip etti. Başta Katar merkezli Al Jazeera olmak üzere Sky News Arabia, Al Arabiya ve Arab News Erdoğan’ın açıklamalarını canlı yayınlarken, her detayı sosyal medya hesaplarından son dakika olarak kamuoyuyla paylaştı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN