Son dakika! AK Parti’den 3 isme suç duyurusu

Son dakika! AK Parti’den 3 isme suç duyurusu

AK Parti, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski CHP milletvekili Fikri Sağlar ve gazeteci Can Ataklı hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunacak.

AA’nın AK Parti kaynaklarına dayandırdığı habere göre, parti teşkilatları tarafından 81 ilde, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Başbuğ ve gazeteci Ataklı’nın darbe, CHP’li Sağlar’ın ise başörtüsü ile ilgili açıklamalarına ilişkin suç duyurusu yapılacak.

NE OLMUŞTU?

Geçen eski CHP milletvekili Fikri Sağlar, başörtülü kadınlar ile ilgili konuşurken “Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Sağlar’a birçok kesimden tepki gelmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Sağlar hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da bir gazeteye yaptığı açıklamada “Menderes erken seçim tarihi açıklasaydı 27 Mayıs darbesi olmazdı” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Can Ataklı ise iktidarı eleştirirken “Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım” ifadelerini kullanmış, Ataklı’nın çok tartışılan sözleri hakkında da soruşturma başlatılmıştı. (Karar)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN