Sınırda

Sınırda

Sarp Sınır Kapısı’nda ilginç bir kaçakçılık vakası yaşandı. Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Türkiye’ye giriş yapmak için gelen TIR’da 1500 canlı kraliçe arı ele geçirildi. Arıların yanı sıra 1 kilo esrar, araba yedek parçaları muhtelif eşyalar ele geçirildi.

Sarp Sınır Kapısı’nda, eşi benzeri duyulmamış ilginç bir kaçakçılık vakası yaşandı. Daha önce canlı, yabani ve egzotik hayvanların kaçırılmasını duyduk ama, sınırda canlı arı kaçakçılığına rastlamamıştık.

Türkiye’ye giriş yapmak için Sarp Sınır Kapısı’na gelen bir tırın içerisinde canlı vaziyette bin 500 adet kraliçe arı ele geçirildi.

BAKANLIK DUYURDU

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Türkiye’ye giriş yapmak üzere Sarp Gümrük Kapısına gelen Türk plakalı TIR, risk analizine tabi tutulmasının ardından, şüpheli görülerek x-ray tarama sistemine yönlendirildi. X-ray görüntülerinde şüpheli yoğunluğa rastlanması üzerine TIR, arama hangarına alındı.

Narkotik dedektör köpeklerinin de dahil olduğu aramada, 150 ahşap kutu içerisinde Türkiye’ye sokulmak istenen 1500 adet canlı kraliçe arı, 1 kilo esrar, 16 adet oto yedek parçası, 235 adet çakı ve 107 adet çakı kılıfı ele geçirildi. Kaçak eşyalara el konulurken, 1500 adet canlı kraliçe arı Artvin Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN