Şehirlerarası yolculuk gevşetilebilir!

Şehirlerarası yolculuk gevşetilebilir!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs önlemlerinde gevşemenin nasıl gerçekleşeceğini RS FM’de Atilla Güner’e anlattı. Azap,

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs salgınına yönelik alınacak gevşetme kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Azap, uygulanan yasakların ‘önümüzdeki bir kaç haftayı iyi izledikten sonra’ yeniden değerlendirilebileceğini söyledi

Atilla Güner ile Akşam Postası’na bağlanan Prof. Azap, alınacak gevşetme kararlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“NE KADAR BAĞIŞIKLIK OLUŞURSA O KADAR İYİ”

“Salgının nereye doğru gideceği ve nasıl yönetileceği konusunu kuruldaki halk sağlığı bilim insanları çalışıyor. Onların çalışmalarına göre gevşetme politikaları belirlenecek.

Tedbirleri kesinlikle elden bırakmamak gerekiyor. DSÖ bizimle ilgili iyimserlik halindeyse bunun tek bir sebebi var, önlemleri alıyor ve uyguluyor olmamız.

Tedbir almayı bırakırsak 2. dalgayı yaşarız. Koronavirüs’e karşı toplumda oluşan kitle bağışıklığı henüz bu virüsün yayılmasını durduracak düzeyde değil. Ne kadar bağışıklık oluşursa o kadar iyi. Toplum içerisinden 5 bin kişi seçip, onların kanında antikor bakıp hastalığı geçirip geçirmediklerine bakmak gerekir. Şu anda da bu çalışmalar yürütülüyor.

“İLK OLARAK ŞEHİR KARANTİNALARI KALDIRILABİLİR”

Önümüzdeki birkaç haftayı iyi izlememiz gerekiyor. Şehirlerarası yolculuk şu an yasak; mesela ilk olarak şehir karantinalar kaldırılabilir. Ardından sokağa çıkma yasakları gevşetilebilir. Bazı dükkanlar açılabilir onlara da kurallar getirilir. Tedbirleri gevşetmek, tedbirleri koymaktan daha zor. Hangi derecede gevşetmek gerekir, ne zaman gevşetmek gerekir, ya da nasıl takip edilecek. Uygulanan bütün yasaklar sosyal mesafeyi korumak için yapılıyor. Her şey yolunda giderse biz de gevşetmeye başlayacağız”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN