Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı

Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı

Sağlık uygulama tebliğinde yapılan değişiklikle koronavirüse yönelik tanı ve tedavi hizmetleri acil sağlık hizmeti kapsamına girdi. Böylece özel hastaneler , koronavirüs tedavisi gören hastalardan muayene katılım payı ve ilave ücret isteyemeyecek. Koronavirüs tanı ve tedavisinde önemli bir adım atıldı. Kovid 19, acil sağlık hizmeti kapsamına alındı. Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğin acil hal tanımı […]

Sağlık uygulama tebliğinde yapılan değişiklikle koronavirüse yönelik tanı ve tedavi hizmetleri acil sağlık hizmeti kapsamına girdi. Böylece özel hastaneler , koronavirüs tedavisi gören hastalardan muayene katılım payı ve ilave ücret isteyemeyecek.

Koronavirüs tanı ve tedavisinde önemli bir adım atıldı. Kovid 19, acil sağlık hizmeti kapsamına alındı.

Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğin acil hal tanımı yeniden düzenlenerek, salgın hastalıklar da acil sağlık hizmeti kapsamına alındı. Salgın hastalıklar için ilave ücret alınmayacağı düzenlemesi yapıldı. Böylece özel sağlık kuruluşlarında tüm tanı, tedavi ve yoğun bakım hizmetleri ücretsiz hale getirildi.

Yeni tebliğle artık pandemi süresince koronavirüs ilaçları hastanelerce temin edilecek. İlaçlar aynı zamanda SGK’nın ödeme listesine de alındı.

(CNNTÜRK)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN