Sadakataşı’ndan İdlib’e 7 TIR insani yardım

Sadakataşı’ndan İdlib’e 7 TIR insani yardım

Sadakataşı Derneği, yaşadıkları bombardımandan kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınan İdlibli mülteciler için gıda, hijyen ürünleri, battaniye, soba ve kışlık kıyafetlerden oluşan 7 TIR’ı bölgeye gönderdi.

Suriye rejiminin saldırıları sonrasında, 500 binden fazla kişi Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etti. Zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan mülteciler için Sadakataşı tarafından ‘‘İdlib yardım bekliyor’’ çağrısıyla başlatılan acil yardım çalışmaları devam ediyor.

Gıda yardımı

Dernek, İdlibli mültecilerin gıda sorununa destek olmak için 1.500 adet gıda kumanyası, 45 ton kuru bakliyat, 2 ton konserve gıda ve bir ton çaydan oluşan 3 TIR’ı kriz bölgesine gönderdi.

Temizlik ve hijyen ürünleri yardımı

Kamplarda hijyenik olmayan koşullarda yaşamlarını sürdüren mültecilere, temizlik ürünleri desteği sağlamak ve salgın hastalıkların önüne geçebilmek amacıyla hijyen kolisi, bebek bezi, ıslak mendil, sıvı ve toz deterjandan oluşan 2 TIR insani yardım malzemesi bölgeye gönderildi.

Kış yardımı

Türkiye sınırına sığınan mültecilerin yaşamış olduğu insani krizi ile birlikte yaşanan çetin kış koşulları bölgede hayat şartlarını zorlaştırıyor. İdlib’e düzenli kış yardımları ulaştıran Sadakataşı, 25 bin polar kıyafet, 10 bin kışlık kıyafet, 1500 adet battaniye ve 500 adet sobadan oluşan 2 TIR’ı bölgeye gönderdi.

Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal bölgeye gönderilen TIR’lar sonrası yapmış olduğu açıklamada; ‘‘Yarım milyondan fazla mülteci sınırımıza yakın kamplarda hayata tutunmaya çalışıyor. Dernek olarak krizin başladığı ilk günden itibaren bölgeye yardım ulaştırıyoruz. Bugünde kardeşlerimizin yaşamış olduğu sorunlara katkı sağlamak amacıyla bölgeye acil insani yardım malzemelerini gönderdik. Bu yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Sadakataşı Derneği’nin başlatmış olduğu İdlib yardımları kampanyasına destek olmak için banka hesap numaralarına, www.sadakatasi.org.tr web adresinden ulaşabilir. Ayrıca tüm operatörlerden İDLİB yazıp 2989’a SMS göndererek 5 TL destekte bulunabilir. Ayrıntılı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı telefon ile dernek yetkililerine ulaşılabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN