Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

24 yaşındaki kadın ergenliğinden beri kurtulmaya çalıştığı sivilcelerinden popüler ilaçla kurtuldu ancak ilacın yan etkileri hayatından ediyordu.

24 yaşındaki bir kadın, yan tarafında hissettiği korkunç ağrı ve nefes alma güçlüğü ile hastaneye kaldırıldığında ölümle burun buruna olduğundan haberi yoktu.

Charlotte Carpenter isimli kadın pankreatit teşhisi karşısında hayrete düştü. Pankreası iltihaplanan kadın organ yetmezliğiyle karşı karşıya kalabilirdi. Sebebi ise daha da şoke ediciydi.

 Charlotte, 12 yaşından beri akne problemi yaşıyordu. Akne problemi o kadar ciddiydi ki bazı sabahlar yastığı kan içinde uyanıyordu. İki ay önce yan etkileriyle ünlü bir akne ilacına başlamıştı.

Pankreatit ilacın ölümcül yan etkilerinden sadece bir tanesi. Tüm dünyada ilaçla bağlantılı olduğu iddia edilen onlarca intihar vakası gerçekleşti. İlacın yan etkileri arasında ağır depresyon, psikotik bozukluk, bağırsak hastalıkları yer alıyor.

Hiçbir tedavi Charlotte’ı sivilcelerinden kurtaramayınca genç kadın tehlikeli ilacı kullanmaya başladı. İki ay içinde cildi mucizevi bir şekilde iyileşti ancak iki ayın sonunda hayatına mal oluyordu. 

Pankreasındaki şiddetli ağrı ve nefes alma güçlüğü ile hastaneye kaldırılan Charlotte, hayatta kaldığına şükrediyor. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN