LGS için kimlikte fotoğraf şart mı 2020?

LGS için kimlikte fotoğraf şart mı 2020?

LGS’ye girecek olan öğrenciler, belgeleri için hazırlık yaparken kimliklerinde fotoğraf olup olmayacağı konusunda araştırmalarını gerçekleştirmeye başladı. LGS için kimlikte fotoğraf yer alıp almayacağını merak eden vatandaşlar, buna göre nüfus müdürlükleri üzerinden işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, LGS için kimlikte fotoğraf şartı var mı? İşte, o bilgiler

LGS başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre, T.C. İçişleri Bakanlığı 5490 sayılı “Nüfus Hizmetleri Kanununa ve Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” gereği 15 (on beş) yaşından itibaren nüfus cüzdanlarında/T.C. kimlik kartlarında fotoğraf bulundurulması zorunludur.

Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlukarekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

Öğrenciler fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde belirtilen salonda kendi sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi salon görevlilerine ait olacaktır. Sınav başlamadan önce salon görevlileri sınavda uyulacak kuralları hatırlatacaktır. Bina sınav komisyonundan kapalı olarak alınan sınav paketleri, sınav salonlarında sınava giren öğrencilerin önünde sınav başlama saatinden 15 dakika önce açılacaktır. Salon görevlileri, sınav paketinden çıkan sınav soru kitapçıkları ile cevap kâğıtlarını sayacak, basım hatası ve benzeri hataları kontrol edecek, salon yoklama listesi ile karşılaştırmasını yaptıktan sonra öğrencilere dağıtımını yapacaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN