Koronavirüse karşı yeni ilaç umudu: Çalışmalar temmuz ayında başlıyor

Koronavirüse karşı yeni ilaç umudu: Çalışmalar temmuz ayında başlıyor

Japon ilaç üreticisi Takeda, yeni geliştirilen ve koronavirüsün potansiyel tedavi yolu olarak görülen bir ilacın klinik çalışmalarına temmuzda başlanacağını açıkladı.

Koronavirüs ile ilgili Japonya’dan umut verici bir haber geldi. İlaç üreticisi Takeda virüs tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen yeni bir ilacın klinik çalışmalarına temmuzda başlanacağını duyurdu.

Yabancı ilaç üreticileri ile birlikte üzerinde Nisan ayından bu yana çalışılan ilacın test amaçlı üretimine başlandığı öğrenilirken, klinik çalışmaların ise Japonya, ABD ve Avrupa’da gerçekleştirileceği kaydedildi. İlacın koronavirüs karşısındaki etkinliğinin kanıtlanması halinde, firmanın yıl sonuna dek kullanım onayı için gereken yasal prosedürleri başlatması bekleniyor.

KESİN TEDAVİSİ YOK

Henüz kesin tedavisi ya da aşısı bulunmayan koronavirüs semptomlarının iyileştirilmesinde yalnızca acil durumlarda bazı ilaçların kullanımına izin veriliyor. Dünya genelinde birçok üretici, etkinliği kanıtlanmış bir tedavi yöntemi bulabilmek için ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN