Korkutan açıklama: En karanlık kışı yaşayacağız

Korkutan açıklama: En karanlık kışı yaşayacağız

ABD Başkanı Donald Trump’ı yeni tip koronavirüse karşı uyardığı için görevden alındığını iddia eden eski Sağlık Bakanlığı yetkilisi Dr. Rick Bright, ülkenin en karanlık kışı yaşayacağını öne sürdü. Bright,

Yeni tip koronavirüsün en çok can kaybına yol açtığı ülke olan ABD’de sular durulmuyor. Başkan Donald Trump’ı salgın öncesinde uyardığını öne sürerek gündeme gelen eski Sağlık Bakanlığı yetkilisi Dr. Rick Bright, Temsilciler Meclisi’nde ifade verdi.

ABD tarihinin en karanlık kışını yaşayacağını söyleyen Bright, “Sonbahar aylarında salgın mevsimsel griple birleşip sağlık sistemimiz üzerinde benzeri görülmemiş bir baskıya yol açacak. Ulusal düzeyde bir mücadele planı ortaya koyamazsak, salgının daha da kötüleşerek can kaybının katlanacağından endişeliyim” dedi.

Bright, salgınla daha etkin mücadele edilmemesi halinde, “ABD’nin modern tarihinin en karanlık kışını” yaşayacağı uyarısında bulundu.

“AŞI PLANI YOK”

ABD’nin pek çok ülkeyle ortak girişimleri olmasına rağmen bunu inandırıcı bulmadığını ifade eden Dr. Bright, ülkenin etkin bir aşı planı olmadığını ve bunun büyük bir sorun teşkil ettiğini vurguladı.

Bright, ülkede ekonomiyi canlandırmak için önlemlerin erken kaldırılmasına da karşı olduğunu belirterek, bunun daha büyük felaketlere zemin hazırlayacağını savundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN