Kızılay Başkanı Kerem Kınık, iddialara cevap verdi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, iddialara cevap verdi

CHP milletvekili Atilla Sertel’in Meclis gündemine taşımak istediği Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 13 ayrı yerden maaş aldığı iddialarına kurumdan açıklama yapıldı.

Türk Kızılay tarafından bir gazetede yer alan haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Daha önce de açıklandığı gibi Kızılay Genel Başkanı, Türkiye Kızılay Derneği’ndeki Başkanlık görevi nedeniyle hiçbir ücret almamaktadır” denildi.

Türk Kızılay, bir gazetede yayımlanan ve Genel Başkan Kerem Kınık ile ilgili iddiaların yer aldığı haber üzerine yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“TBMM’de bulunan bir siyasi parti mensubunun soru önergesi olarak öne sürdüğü iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul ve Ankara Ticaret odalarının kayıtlarının sorgulanması ile hazırlandığı anlaşılan soru önergesindeki bilgiler güncellikten uzaktır. 12’si İstanbul 1’i ise Ankara Ticaret Odasında görülen kayıtlardaki şirketlerin bir kısmı yıllar önce kapatılmış, bir kısmındaki kayıtlar da güncelliğini yitirmiştir. Diğer kayıtlar ise Dr. Kerem Kınık’ın Kızılay Genel Başkanı olması sebebiyle doğal olarak Yönetim Kurulu başkanlıklarını yürüttüğü, Türkiye Kızılay Derneği’ne gelir getirmek amacıyla oluşturulan Kızılay Yatırım A.Ş’nin iştiraklerine ait bilgilerdir.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Öğretim üyesidir ve sadece buradan maaş almaktadır. Kızılay Yatırım A.Ş’nin iştiraklerinden doğan ve yasanın öngördüğü sınırların çok altında olan tahakkuklar ise yasal kesintilerin ardından süreç içerisinde yine insani yardıma döndürülmektedir. (AA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN