Kıyametin fotoğrafları! Saymakla bitmedi…

Kıyametin fotoğrafları! Saymakla bitmedi…

Son dakika haberlere göre, dünyada bugün vaka sayısının 1 milyon, can kaybının 50 bini aşması beklenirken, yeryüzünün dört bir yanından kan donduran corona virüs fotoğrafları geliyor. ABD 215 bin, İtalya ve İspanya 110 bin, Çin 81 bin, Almanay 78 bin. Dünyada corona virüs vakalarının en çok görüldüğü beş ülke böyle sıralanıyor. Can kaybındaki sıralama ise şöyle: İtalya 13 […]

Son dakika haberlere göre, dünyada bugün vaka sayısının 1 milyon, can kaybının 50 bini aşması beklenirken, yeryüzünün dört bir yanından kan donduran corona virüs fotoğrafları geliyor.

ABD 215 bin, İtalya ve İspanya 110 bin, Çin 81 bin, Almanay 78 bin. Dünyada corona virüs vakalarının en çok görüldüğü beş ülke böyle sıralanıyor. Can kaybındaki sıralama ise şöyle: İtalya 13 bin 155, İspanya 10 bin 3, ABD 5 bin 113, Fransa 4 bin 32 ve Çin 3 bin 318.

İtalya’daki vakaların plato düzeyine inmesiyle salgının Avrupa’da en hızlı yayıldığı ülke olan İspanya’da, bir günde 950 can kaybı gerçekleşti. Bu rakam, tüm Avrupa ülkeleri içinde bugüne kadar 24 saatte gerçekleşen en yüksek ölüm.

Corona virüsün adeta alt üst ettiği başkent Madrid’de, sağlık sistemi çökmek üzere. Hastane koridorlarını gösteren yeni video kayıtları, dünyada şok etkisi yarattı. Birçok yatan hastanın koridorlarda yan yana dizildiği görülüyor.

Ülkedeki Covid-19 vaka sayısı da son 24 saatte 8 bin 102 artışla 110 bin 238’e yükseldi. Hastalardan 6 bin 92’si yoğun bakımda olmak üzere toplam 54 bin 113’ü hastanelerde tedavi görüyor. İspanya karantina altında üçüncü haftayı bitirmek üzere.

Badalona kentindeki bir hastanenin yoğun bakımında tedavi gören bir Covid-19 hastası, kan dolaşımında iyileşme umuduyla yüzüstü yatırılmış.

Küba’da maskeli bir işçi bir dükkana et taşıyor. Kübalı yetkililer, sokaktaki herkesin maske takmasını zorunlu hale getirdi.

Vakaların 6 bini aştığı İsrail’de, şimdiye kadar 31 can kaybı gerçekleşti. Kurbanların dini kurallara uygun defnedilmesi için çaba gösteren bir organizasyonun üyeleri, Kudüs’te bir cesedi taşıyor.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’daki teleferikte maskeli bir kadın tek başına seyahat ediyor. 1065 insanın corona virüse yakalandığı ve 17 can kaybının olduğu Güney Amerika ülkesinde, sağlık çalışanları geciken maaşları nedeniyle hükümeti protesto ediyor.

Kolombiya’da koruyucu kıyafet giyip maske takan bir hemşire, başkent Bogota’nın dışındaki Soacha’daki bir otobüs durağında yolcuların ateşlerini ölçmek için bekliyor.

215 bin insana corona virüsün bulaştığı, 5 bini aşkın insanın da hayatını kaybettiği ABD’de, özellikle gelecek iki haftanın kabus gibi geçmesi bekleniyor. Bir günde ölen 1049 kişiyle şimdiye kadar 24 saatte en fazla ölümün gerçekleştiği ülke olan ABD’de, okullardaki öğrenciler, öğretmenler ve aileleri için yemekler hazırlanıyor.

Reuters Haber Ajansı’na konuşan bir Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon yetkilisi, bakanlığın 100 bin ceset torbası temin etmek üzere arayış içerisinde olduğunu söyledi. Söz konusu ceset torbaların sivil yönetimlerin kullanımı için temin edileceği belirtildi. Salgın nedeniyle can kaybının en kötü senaryoda 2 milyona ulaşmasından korkulan ülkede normal hayatın devam ettiği anlar da var. New Orleans’ta evlenmeye hazırlanan bir çift, düğünde sosyal mesafe kurallarını uygulamak için prova yapıyor.

Everest’e ev sahipliği yapan Nepal’de mahsur kalan Avustralya ve Yeni Zelandalı turistler, havalimanına doğru yola çıkmış. 222 Avustralyalı ve 28 Yeni Zelandalı bir uçakla ülkelerine gönderildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da sağlık çalışanları corona virüs hastalarının yattığı St. Thomas Hastanesi’ne ait ambulansı dezenfekte ediyor. İngiltere’de dün 563 hasta Covid-19’dan öldü, yapılan testlerin ise 4 bin 324’ü pozitif çıktı.

Londra’da corona virüse yakalanan Jozef Wallis, hastane odasından fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşıyor. Bir teknoloji firmasının sahibi olan Wallis, gittiği gece kulübünde corona virüs kaptı.

Amazon Ormanları’nın içlerinde dünya ile neredeyse bağlantısı olmayan kabilelerde bile corona virüsün görüldüğü Brezilya’da, yalnızca ülkenin değil Güney Amerika’nın en kalabalık kenti Sao Paulo’da Covid-19 kurbanları toplu mezarlara gömülüyor.

Vaka sayısının 6 bin 880’e ulaştığı Brezilya’da bugün 41 can kaybı gerçekleşti. Bir kurbanın yakınları, cenazeye yalnızca uzaktan bakabiliyor.

‘Tropik Trump’ olarak bilinen aşırı sağcı Brezilya lideri Jair Bolsonaro, uzun süredir corona virüsü ciddiye almadığını gösteren açıklamalar yapıyor. Bolsonaro, Brezilyalılara uzmanların sosyal mefaseyi koruma uyarılarına kulak asmamalarını öneriyor. Protestoların hedefindeki Bolsonaro’nun taraftarları ise, her gün araçlarıyla konvoy oluştararak destek gösterisi yapıyor.Brezilya lideri, önceki gün ‘sıtma ilacının corona virüs tedavisine kesinlikle iyi geldiğini’ iddia eden bir videoyu Facebook’ta paylaştı. Facebook, bir süre sonra videoyu kaldırdı.Videoda Bolsonaro, Taguatinga sokaklarında dolaşarak Brezilyalılarla konuşuyordu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN