Kılıçdaroğlu’nun 30 yıllık değişmeyen zihniyeti

Kılıçdaroğlu’nun 30 yıllık değişmeyen zihniyeti

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin fuar alanından bozma

90’lı yıllara kadar bütçe fazlası dahi veren, karan eden bir kurum haline gelen SGK; 90’lardan sonra zarar etmeye, borç batağına sürüklenmeye başladı. 90’larda SGK’nın başında bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu o günkü zihniyetini bugün hala yaşatıyor.

1998 yılında Savaş Ay’ın programına katılarak devlet hastanelerine methiyeler dizen Kılıçdaroğlu, bugün de yatağı, solunum cihazı ve tıbbi ekipmanlarının yetersiz olduğu “bin yataklı sahra hastanesini” örnek ilan ediyor.

DEVLETE ADANA ELEŞTİRİSİ

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında hükümeti hedef alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı içine 45 günde tek katlı ve 1000 yataklı iki hastane yapılmasını eleştirmiş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 1 haftada 1.000 kişilik sahra hastanesi kurduğunu iddia etmişti.​

Kılıçdaroğlu “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar 1000 yataklı bir sahra hastane yaptı. Hem de 45 günde de değil. Bir belediye başkanının yaptığını hükümet yapamıyor. Şu günlerde eleştirmek istemiyorum fakat tahammül edemiyorum. Yeter artık!” sözleriyle devleti eleştirerek, Adana’yı örnek göstermişti.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz 4 Nisan’da koronavirüs salgınına karşı acil eylem planı çerçevesinde, TÜYAP Fuar Alanı’na belediye olarak bin yataklı sahra hastanesi kurduklarını ve kullanıma hazır olduğunu açıklamıştı.

Gazetecilerin içerden görüntü alınmasına izin verilmeyen sahra hastanesiyle ilgili sadece Belediye Basın Bürosu tarafından görüntü ve fotoğraf servis edilirken, kısa süre içinde yapıldığı iddia edilen yerin yeterli donanımının bulunmadığı, bunun yanı sıra hastane olarak belirtilen yerin sağlık hizmetine elverişsiz bir yer olduğu ortaya çıktı.

EMANET YATAKLARLA ŞOV

Hastane ile ilgili skandal bununla da sınırlı değil. Göstermelik servis edilen görüntülerde bir kaç yatak ve tıbbi ekipmanın bulunduğu sözde hastanede bulunan yatakların da emaneten alındığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun yalanının ortaya çıkması sonrasında toplanan yatakların araçlarla fuar alanına taşındığı kameralara yansırken, Adana Valiliği hastane olarak kurulan bu yerin sağlık hizmeti vermesi açısından standartlara uygunluk taşımadığını açıkladı.

30 YILLIK ZİHNİYET

Adana Belediyesi’nin yaptığı, CHP liderinin güzellediği hastane ile ilgili gerçek ortaya çıktı ancak bu Kılıçdaroğlu adına bir ilk olmadı. Zira 30 yıl önce de benzer ifadeleri kullanmış, hükümete eleştiriler yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, 1998 yılında SSK hastanelerinin içler acısı haliyle ilgili ATV’de yayınlanan, rahmetli Savaş Ay’ın sunduğu A Takımı programına katılmış ve “On yıl önce SSK hastaneleri çok daha iyiydi. On yılda İstanbul’un nüfusu dörde beşe altıya katlandı ama yatak sayısı aynı. Bu durumdan elbette biz de şikâyetçiyiz” savunmasıyla tepki çekmişti. 1998’de başında bulunduğu SSK’yı savunamayan Kılıçdaroğlu, yine aynı zihniyetini konuşturmaya devam ediyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN