İtalya’da normalleşmede 3’üncü aşamaya geçildi

İtalya’da normalleşmede 3’üncü aşamaya geçildi

İtalya’da yeni koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında düşüş görülmesiyle birlikte yerel yetkililer, bu haftadan başlamak üzere bazı kısıtlamaları kaldırıyor. Bunlar arasında eğlence mekanlarının, restoranların, kuaförlerin ve diğer işletmelerin yeniden açılması yer alıyor.

Koronavirüs’ün Avrupa’da en çok vurduğu yerlerden biri olan İtalya, yaralarını yavaş yavaş sarmaya başladı. Normalleşme sürecinde iki fazı geride bırakan İtalya, sürecin üçüncü aşamasına geçiyor.

Bu aşamada kısıtlamaların bazılarının kaldırılası beklenirken bunlar arasında eğlence mekanlarının, restoranların, kuaförlerin ve diğer işletmelerin yeniden açılması yer alıyor.

NORMALLEŞMEDE ÜÇÜNCÜ AŞAMA

Kiliseler ve müzelerin de kapılarını açacağı belirtilirken, başkent Roma’da dünyadaki en uzun koronavirüs karantinasının hafifletilmesinden sonra normal yaşama devam edildi. Aziz Petrus Bazilikası’nın da dezenfeksiyondan sonra tekrar açılacağı ve halk ayinleri için de ateş ölçüm kontrollerinin yapılacağı ifade edildi. Ayrıca, Roma’da çok sayıda restoran ve eğlence mekanlarının normal faaliyete döneceği belirtildi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN