İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Mart ayında görevi bırakacağını açıkladı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Mart ayında görevi bırakacağını açıkladı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, düzenlediği basın toplantısında genel müdürlük görevinden Mart ayında ayrılacağını duyurdu.

Bali, kendisinden sonra görevi devralması için genel müdür yardımcısı Hakan Aran’ı önerdiklerini duyurdu:

“Genel müdürlük grevimi Mart ayının sonlarında yapılacak olan genel kurul tarihi itibarıyla bırakacağım. O tarihe kadar da İş Bankası Genel Müdürü olarak görevime devam ediyorum. Genel Kurul irade gösterirse yönetim kurulunda görev yapmaya devam edeceğim iş bankasında. Bu bizim geleneklerimiz arasında, kurumsal prensiplerimiz arasında vardır. Geçmişte de örnekleri vardır.Quote Message: Neden böyle bir karar aldım? Biz kurum olarak kurallarla, prensiplerle yönetilen bir yeriz. Hiçbir şey kişilere, keyfi bir takım kararlara bağlı değildir. İş Bankası’nda dahili olarak icrai görevde çalışmanın bir üst sınırı vardır; 35 yıl kuralı. Hepimiz uyarız buna biz. 35 yıldan daha fazla icrai görev üstlenemezsiniz. Ben bu çerçevede bakıldığında 1 Aralık 1986’da bankaya girdim müfettiş yardımcısı olarak. 34 yılı geçmiş durumdayım. Dolayısıyla kurallarımız, mekanizmalarımız işliyor. Sürpriz, beklenmeyen nitelikli işler değil bunlar.”

Neden böyle bir karar aldım? Biz kurum olarak kurallarla, prensiplerle yönetilen bir yeriz. Hiçbir şey kişilere, keyfi bir takım kararlara bağlı değildir. İş Bankası’nda dahili olarak icrai görevde çalışmanın bir üst sınırı vardır; 35 yıl kuralı. Hepimiz uyarız buna biz. 35 yıldan daha fazla icrai görev üstlenemezsiniz. Ben bu çerçevede bakıldığında 1 Aralık 1986’da bankaya girdim müfettiş yardımcısı olarak. 34 yılı geçmiş durumdayım. Dolayısıyla kurallarımız, mekanizmalarımız işliyor. Sürpriz, beklenmeyen nitelikli işler değil bunlar.”Quote Message: Diğer taraftan şunu da söylemek istiyorum; böyle bir prensibimiz olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum, çünkü şöyle bakıyorum; 10 yıl genel müdürlük yapmış durumdayım. 5 yıl genel müdür yardımcılığı, 15 yıl üst düzey yöneticilik bu ülkede ziyadesiyle yeterlidir. Hatta bana sorarsanız biraz da fazladır, gerekmez. Genç, yeni bir nesil, donanımlı bir nesil geliyor arkadan.”

Diğer taraftan şunu da söylemek istiyorum; böyle bir prensibimiz olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum, çünkü şöyle bakıyorum; 10 yıl genel müdürlük yapmış durumdayım. 5 yıl genel müdür yardımcılığı, 15 yıl üst düzey yöneticilik bu ülkede ziyadesiyle yeterlidir. Hatta bana sorarsanız biraz da fazladır, gerekmez. Genç, yeni bir nesil, donanımlı bir nesil geliyor arkadan.”

Reuters haber ajansı, dün yaptığı haberinde 1 Nisan 2011’den bu yana genel müdür olarak görev yapan Bali’nin istifa edeceğini yazmış; bunun üzerine bir açıklama yapan İş Bankası “Çeşitli basın-yayın organlarında Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali’nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır. Sayın Adnan Bali görevini sürdürmekte olup konuya ilişkin 06.01.2021 tarihinde düzenlenecek basın toplantısında açıklamalarda bulunacaktır.” açıklaması yapmıştı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN