İmamoğlu ve ekibinden bu kez de Haliç yalanı!

İmamoğlu ve ekibinden bu kez de Haliç yalanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden bugüne AK Parti’nin yoğun çabalarıyla bataklıktan hayat alanına dönüştürülen Haliç için CHP İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından akıllara durgunluk veren açıklama geldi. İmamoğlu, Haliç’in kendi dönemlerinde temizlendiği algısını yaparak sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu. Ancak gerçekler çok geçmeden ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yıllarca titizlikle temizlenerek bataklıktan İstanbul’un incisi haline gelen Haliç’i kendileri tarafından temizlemeye başladığı algısını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapılan çalışmanın videosunu da sosyal medya hesabından paylaştı. Bu paylaşıma vatandaşlar ve AK Parti cephesinden tepki yağdı.

VATANDAŞLARDAN ”1 SENEDİR HALİÇ’İ TEMİZLEYİP ALGIYA BAŞLADILAR” YORUMU

Özellikle CHP’nin göreve geldiği günden bu yana Haliç’te temizlik yapmadığı ve buna karşı gelecek eleştirileri azaltmak için böyle bir algı operasyonu yapıldığı birçok vatandaş tarafından dile getirildi.

MURAT ONGUN’UN ”HALİÇ’E 7 YILDIR ÇAMUR AKIYOR” YALANI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da yalanlar kervanına katılan isim oldu. Haliç’e 7 yıldır çamur akıyor diyen Ongun, ”Uzmanlara göre Haliç’e her yıl Kağıthane ve Alibeyköy derelerinden 60 bin ton çamur gelmekte. Şu an Haliç’te 400 bin ton çamur mevcut. Bu da yaklaşık 7 yıllık bir birikmeye denk geliyor. İBB olarak bu aşamada 280 bin ton çamuru bertaraf edeceğimiz tesisimiz hizmete girmiştir.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DÖNEMİNDE 5 MİLYON METREKÜP ÇAMUR ÇIKARTILDI

Murat Ongun’un yalanı ise çok geçmeden ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, “Haliç Çevre Koruma Projesi”ni başlattı. Haliç’te, Erdoğan’ın döneminde ilk etapta tarama yapıldı ve 5 milyon metreküplük çamur, döşenen dev borularla Alibeyköy’deki eski taş ocaklarına pompalandı. 1997’de başlayan bu çalışma 1999’da tamamlandı. Temizliğin ikinci etabında ise Haliç’i kirleten evsel ve sanayi atıkları kolektörlere alındı.

GERÇEKLER ÇOK GEÇMEDEN ORTAYA ÇIKTI: İBB HESABINDAN PAYLAŞILMIŞ!

AK Parti döneminde İstanbul Belediyesinin resmi Twitter hesabından yapılan 2018 tarihli paylaşımda Haliç’in canlılar için artık bir yaşam alanına dönüştürüldüğü açıklanırken, ”Haliçte artık yunuslar yüzüyor! Kokusundan yanına yanaşılamayan Haliç, 1995 yılında başlattığımız “Çevre Koruma Projesi” sayesinde temizlenerek 30’u aşkın balık türüne ev sahipliği yapmaya başladı. Haliçte şimdi yunuslar yüzüyor.” ifadeleri kullanılmış.

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TEVFİK GÖKSU’DAN İMAMOĞLU’NA CEVAP

İmamoğlu’na cevap İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan geldi.

Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kokuşmuş bir bataklık olarak bıraktıkları Haliç’i alıp, 25 yılın sonunda yunusların yaşadığı bir yaşam alanı olarak teslim ettik. ‘İstanbul 1 ay bile hizmetsizliği kaldırmaz’ demiştik. Haliç’te oluşan 400 bin m3 çamur İstanbul’un 10 ayının sadece PR ile geçtiğini gösteriyor.”

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN