Güneş yüzünü gösterince sahile akın ettiler…

Güneş yüzünü gösterince sahile akın ettiler…

İstanbul’da bulutlu havanın ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte ‘Evde Kal’ çağrılarına rağmen çok sayıda vatandaş Yenikapı ve Sarayburnu sahiline gitti. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşları zabıta ekipleri uzaklaştırdı.  Koronavirüs salgınına karşı ‘Evde Kal’ çağrıları yapılmaya devam ediyor. İstanbul’da bulutlu havanın ardından akşamüstü güneşin yüzünü göstermesiyle çok sayıda vatandaş Yenikapı ve Sarayburnu sahiline gitti. Çağrılara uymayan kişilerin […]

İstanbul’da bulutlu havanın ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte ‘Evde Kal’ çağrılarına rağmen çok sayıda vatandaş Yenikapı ve Sarayburnu sahiline gitti. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşları zabıta ekipleri uzaklaştırdı. 

Koronavirüs salgınına karşı ‘Evde Kal’ çağrıları yapılmaya devam ediyor. İstanbul’da bulutlu havanın ardından akşamüstü güneşin yüzünü göstermesiyle çok sayıda vatandaş Yenikapı ve Sarayburnu sahiline gitti. Çağrılara uymayan kişilerin yürüyüş yaptığı, bank ve kayalıklarda oturup denizi izlediği görüldü. Bazı vatandaşlar ise sahile çocuklarıyla birlikte geldi. Arkadaşıyla birlikte sahilde yürüyen bir vatandaş, “Yürüyüşe çıktım. Evde bunaldık. Çıkmayı düşündük. Biz yeni çıktık. Üç, dört gündür evden çıkmamıştık” diye konuştu. 

ZABITA EKİPLERİ VATANDAŞLARI UZAKLAŞTIRDI 

Bir süre sonra Yenikapı sahiline gelen zabıta ekipleri, anonslar yaparak vatandaşların sahil şeridini boşaltmalarını istedi. Zabıta ekipleri ‘sahil şeridinde bulunan vatandaşlar lütfen sahil şeridini boşaltalım’ anonsu yaparak vatandaşları sahilden uzaklaştırdı. Ekiplerin gelip, uyarı yapmasının ardından Yenikapı sahilindeki yürüyüş alanı boş kaldı.  Semih ÇALIŞKAN-Güven USTA/İSTANBUL,(DHA)  

ÜMRANİYE’DE VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için “Evde Kal” çağrılarına rağmen Ümraniye’de vatandaşlar sokağa çıktı.

“Evde Kal” çağrılarına aldırış etmeyen vatandaşlar, güneşli havayı görünce sokağa çıktı. Ümraniye Alemdağ Caddesi’nin kalabalık olduğu görüldü.

Soyadını vermek istemeyen 78 yaşındaki Reşat adlı vatandaş, “Sokağa haftada 1 defa çıkıyorum. Burada tanıdık bir manav var. Bana verdi bunları satayım diye. Ben devamlı çıkmıyorum dışarı. Bugün bana polis geldi. Belediye ücretsiz erzak verecekti bana vermedi henüz. İki gündür uğraşıyorum. Polis geldi. 155’i aradık. İnşallah bir iki güne gelecek.” dedi.

Sabahattin Kaygusuz da, “Güneş var diye çıktım 15 dakika. Evde engelli birisi var mesela onu çıkarmıyorum. Hanım engelli. 65 yaşındayım. 20 günden beri ilk defa dışarı çıktım. O da güneş var diye.” diye konuştu.

(DHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN