Gündoğdu’dan Gürgentepeli gençlere müjde!

Gündoğdu’dan Gürgentepeli gençlere müjde!

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Gürgentepe ilçesine yapılacak olan halı sahanın müjdesini vererek ”Gürgentepeli hemşehrilerimizin ve özellikle gençlerimizin faydalanacağı tesis şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Milletvekili Metin Gündoğdu,  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüşerek Gürgentepeli gençlerin halı saha talebi olduğunu iletmişti. Gürgentepe Belediyesi’nin Spor Toto Başkanlığı’ndan talep ettiği halı saha onaylandı.

 AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “İlçelerimizdeki eksikliklerin tamamlanması için sürdürdüğümüz çalışmalar devam ediyor. Belediyelerimizin, bakanlıkların desteklerinden azami seviyede faydalanması için çalışıyoruz. Gürgentepeli genç kardeşlerimizin ihtiyacı olan kapalı halı saha için gereken kaynak Spor Toto tarafından onaylandı. . İlgileri için Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Spor Toto Teşkilat Başkanımız Sayın Bünyamin Bozgeyik’e teşekkür ediyorum. dedi.

4 GÜNDE 40 BİN HANEYE 10’LU PAKETLER HALİNDE “400 BİN MASKE” DAĞITIMI İÇİN EKİBİMİZLE SAHADAYIZ…

Fatsa Belediyesi, kurduğu 60 kişilik ekip ile 4 gün boyunca 40bin aileye 400 bin adet maske dağıtımını sürdürüyor. Çalışmaları bizzat yöneten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar “Cumhurbaşkanımızın maske satışlarını yasaklamasından sonra vatandaşlarımızın ihtiyacı olan maskeleri üreterek ücretsiz olarak dağıtmayı kendimize görev bildik.”  Maskesiz ev kalmayıncaya kadar dağıtımların süreceğini belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “bu süreçte devletimizin yapmış olduğu çalışmalara ilçe belediyesi olarak katkı sağlamaya ve vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

FATSA BELEDİYESİ, KORONA VİRÜS SALGINININ YAYILMASININ ÖNLEMEK İÇİN TÜM İMKÂNLARINI SEFERBER EDİYOR.  
Korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında semt pazarlarında, iş yerlerinde ve şehrin belirli noktalarında, sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımıza virüsten korunmak için kurduğu stantlar dışında ilçedeki tüm mahallelerinde kapı kapı maske dağıtmaya devam ediliyor. Fatsa Belediyesi, Şehir merkezinde kurduğu stantlarla ve Belediyenin Beyaz Masa sevisinden vatandaşlara, Resmi Kurumlara, tüm esnaflara ve ayrıca fabrika düzeyinde çalışan işletmelerin tamamına toplu halde maske tedarikine ve dağıtımına devam ediyor.
Ekipler maske dağıtımı sırasında vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günlerde de mümkün olduğunca evde kalmaları konusunda uyarılarda bulunurken, çıkma zorunluluğu olanların da hijyen, mesafe kuralları ve maske takmaları konusunda hatırlatmalarda bulunuyorlar.

İYİLEŞİYORUZ VE İYİLŞEMEYE DEVAM EDİYORUZ

“Gün birliğimizi ve dirliğimizi net olarak ortaya koyma, bunu vatan ve millet için seve seve yerine getirme günüdür. Biz Fatsa Belediyesi olarak rutin çalışmalarımız devam ederken önceliğimizi vatandaşlarımızın sağlığı ve güveni için yapılması gerekenlere verdik” diye Başkan Kibar, “iyileşiyoruz ve iyileşmeye de devam ediyoruz. Güzel günler çok yakın, bizleri o sağlıklı  güzel günlere ulaştıracak en önemli konu vatandaşlarımızın kurallara uymaları, talimatları yerine getirmeleri ve sabırlı olmalarıdır” dedi.

MASKESİZ EV KALMAYACAK!

Maske üretimini ve dağıtımını aralıksız sürdüren Fatsa Belediyesi, kurduğu 60 kişilik ekip ile birlikte kapı kapı gezerek, maskeleri vatandaşlara ulaştıran ekipler sahaya çıkmadan ekiplerle toplantı yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar burada yaptığı açıklamada

“Dört günde 10’lu paketler halinde 40 Bin aileye 400.000 maskenizi dağıtmak için sahalardayız.

Ekibimiz özverili bir şekilde sabahtan hazırlığını yapmış sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde sahaya çıkmış durumda. Fatsa belediyesi olarak vatandaşlarımızın maske taleplerine cevap verme noktasında bulduğumuz çalışmalardan bir tanesiydi ve maske üretiminde kullanılan kumaşı temin ederek öncelikle hazırlıklarımızı tamamladık.
Daha sonra Meslek Yüksekokulumuz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz makinalarında maskelerin kesimleri yapılan maskeleri, sağlık bakanlığımız tarafından yetkilendirilen noktalarda ve kendi personelimizden oluşan ekiple maske dikimlerine başladık.
Günlük 60 Bin maske üretim kapasitesine ulaşan atölyemizde üretilen maskeleri vatandaşlarımıza en kolay nasıl ulaştırabiliriz diye düşündük ve Türkiye’de benzeri olmayan bir çalışma ile hane hane dağıtımına başladık. Bu süreçte devletimizin yapmış olduğu çalışmalara katkı sunmak çok kıymetli. İlk başta maske konusunda özellikle fırsatçılar ortaya çıkmaya başlamıştı. Maskenin karaborsa olduğu, tanesini 3 TL’ye 5 TL’ye satıldığı dönemler olmuştu. Maske satışının yasaklanması ile birlikte piyasada maske sıkıntısı yaşatılmaya çalışıldı. Ben ilimizde iyi bir noktaya gittiğimizi düşünüyorum.
Bugün 250 Bin TL’lik yatırım ile vatandaşlarımıza tahminen 1.5 Milyon adetin üzerinde maske üretmiş ulaştırmış olacağız. Piyasada daha önce 2 TL’ye satıldığını düşünürsek vatandaşımıza 3 Milyon TL’lik maskeleri ücretsiz olarak dağıtmış olacağız. Birçok şeyi devletimizden beklemek yerine bu süreçte devletimize destek olup devletin kurumu olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor.

HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BİR VE BERABERİZ

Özellikle sosyal medyada her eve maske dağıtımı konusunda olumlu yaklaşımlardan da bahseden Başkan Kibar “Dünyanın mücadele ettiği bir salgın hastalıktan geçiyoruz, doğal olarak orada siyaseti bir kenara bırakıp Türk milletinin özünde olan bu zor dönemlerde bir araya gelebilme özelliğimizi ortaya koymamız gerekiyor. Maalesef birçok il ve büyükşehirlerde bunları siyasi malzeme olarak kullanan siyasiler var bunları üzülerek izliyoruz.

Vatandaşımız bu iş üzerinden siyaset yapılmasından hiç hoşnut olmadığını gördük. İlçemizde her zaman sağlamış olduğumuz birlik beraberlik bugün hiçbir ayrım göstermeden her haneye maske ulaştırarak üzerimize düşeni yapmış olduğumuzu düşünüyorum.

Şunu tekrar yinelemek istiyorum sağlıkla alakalı bir imtihandan geçiyoruz böylesine bir imtihanda buralardan siyasi rant devşirmek hiçte hoş bir şey değil, vatandaşımız süreç sonlandığında gereken noktada bunun notunu verecektir diye düşünüyorum.
Sürece katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN