“Gulyabani” gerçek oldu

“Gulyabani” gerçek oldu

Koronavirüsle mücadele için ülkeler, yerel yönetimler farklı farklı tedbirler alıyor. Endonezya’daki bir köyde, halkı evde tutabilmek için ilginç bit yönteme başvuruluyor. Gecenin karanlığında onları gören korku içinde kaçıyor, bir daha sokağa çıkmaya cesaret edemiyor. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yazdığı romandan uyarlanan “süt kardeşler” filmindeki “gulyabani”yi akıllara getiren bu görüntüler Endonezya’dan. Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için tüm dünyada yetkililer […]

Koronavirüsle mücadele için ülkeler, yerel yönetimler farklı farklı tedbirler alıyor. Endonezya’daki bir köyde, halkı evde tutabilmek için ilginç bit yönteme başvuruluyor.

Gecenin karanlığında onları gören korku içinde kaçıyor, bir daha sokağa çıkmaya cesaret edemiyor. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yazdığı romandan uyarlanan “süt kardeşler” filmindeki “gulyabani”yi akıllara getiren bu görüntüler Endonezya’dan.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için tüm dünyada yetkililer halka ‘evde kal’ çağrısı yaparken, Endonezya’nın Cava Adası’na bağlı Kepuh köyünde ilginç bir yönteme başvuruldu.

Evde kalmaları için insanları korkutmak isteyen köyün ileri gelenleri, çok eski bir batıl inanç olan ve ‘pocong’ adı verilen ‘hayaletlere’ sığındı. Yüzleri beyaza boyanan ve kefene benzeyen beyaz kıyafetler giydirilen gönüllüler, geceleri sokaklarda devriye gezmeye başladı.Ancak polisin de onay verdiği bu uygulama ilk başta korku yerine ilgi yarattı. İnsanlar evde kalmak yerine Pocong’ları görebilmek için dışarıya akın etti.

Bunun üzerine yöntem değişti.. Rutin devriyeler yerine ‘sürpriz devriyeler’ yapılmaya başlandı. Böylece hiç beklemedikleri bir anda karşılarında ‘hayaletleri’ gören köy sakinleri korku içinde evlerine kaçışır oldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN