Google’den kritik korona virüs hamlesi

Google’den kritik korona virüs hamlesi

Teknoloji devi Google, koronavirüs salgını ile ilgili hızla yayılan yanlış bilgilerle mücadele edebilmek için çalışmalara başlandığını duyurdu. Yanlış bilgilerle mücadele kapsamında, denetleyicilere ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara 6.5 milyon dolar verilecek. Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili yanlış bilgilerin hızla yayılması, sosyal medya devleri […]

Teknoloji devi Google, koronavirüs salgını ile ilgili hızla yayılan yanlış bilgilerle mücadele edebilmek için çalışmalara başlandığını duyurdu. Yanlış bilgilerle mücadele kapsamında, denetleyicilere ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara 6.5 milyon dolar verilecek.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili yanlış bilgilerin hızla yayılması, sosyal medya devleri başta olmak üzere pek çok teknoloji şirketini de harekete geçirdi. Yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için teknoloji devi Google’da harekete geçti. Google, yanlış bilgilerle mücadele edebilmek için çeşitli çalışmalara başlandığını duyurdu.

“Küçük kuruluşlara da destek verilecek”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Google Haberler Laboratuvarı’ndan Alexios Mantzarlis, yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Belirsizlik ve korku bizi yanlış bilgilere karşı daha duyarlı hale getiriyor, bu yüzden doğru çalışmalara artan talebi ele aldıklarından dolayı gerçek denetçileri destekliyoruz. Ayrıca, dünya çapında salgın hastalıklardan en çok etkilenen şeylere yoğunlaşarak gerçek kontrol projelerini de destekliyoruz.”

Mantzarlis ayrıca, küçük kuruluşların da destekleneceğini ifade ederek, yanlış bilgiler ile mücadele kapsamında, denetleyici ve kar gütmeyen kuruluşlara 6,5 milyon dolar verileceğini belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN