Fahrettin Koca en riskli illeri açıkladı

Fahrettin Koca en riskli illeri açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs konusunda Türkiye’deki en riskli illeri açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki en riskli illerin İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli olduğunu söyledi. En riskli dört ili açıkladı Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “En riskli iller İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli…20 yaşından […]

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs konusunda Türkiye’deki en riskli illeri açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki en riskli illerin İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli olduğunu söyledi.

En riskli dört ili açıkladı

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “En riskli iller İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli…20 yaşından itibaren daha yoğun görüldüğü, 40 yaş üstünde teşhis konan vakaların daha çok olduğu, erkeklerin kadınlara göre görülme orıanın daha yüksek olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

Koca açıklamalarının devamında şunları söyledi:

Bizim gördüğümüz kendi vakalarımızın analizini yapıyoruz. Dünyaya da bu analizlerimizi göstermiş olacağız. Çin’de yapılan analizlerde binlerle, onbinlerle ifade edilen analiz görmedik. Bu noktada şeffaf olduğumuzu söylemek istiyorum. Sadece İstanbul için söylüyorum, tarama yaptığımız, gördüğümüz bir vakanın kimlere bulaştırmış olduğunu analiz ettiğimiz, İstanbul bir kişinin bulaştırdığı kişi sayısı 16, 2.6 değil.

Biz dünyadaki bilgiyi iyi biliyoruz, Bilim Kurulu da bunu iyi analiz ediyor. Herkesin bulunduğu noktada biraz daha analiz ederek, araştırarak konuşması gerektiğini söylemek istiyorum.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN