Endülüs’te ilk ezan! Eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun, yıllar önceki hatırasını anlattı

Endülüs’te ilk ezan! Eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun, yıllar önceki hatırasını anlattı

Eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun, yıllar önce Aydınlar Ocağı olarak ziyaret ettikleri ve İspanyollar tarafından yıkılan caminin temel atma töreninden sonraki yaşadığı hatırasını anlattı. Ali Coşkun, o hatırasını şu sözlerle paylaştı; “Değerli dostlar… Aydınlar Ocağı olarak yaptığımız seyahatte, yıllar önce İspanyollar tarafından yıkılmış olan caminin temel atma merasimine Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Ahmet Kabaklı ve […]

Eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun, yıllar önce Aydınlar Ocağı olarak ziyaret ettikleri ve İspanyollar tarafından yıkılan caminin temel atma töreninden sonraki yaşadığı hatırasını anlattı.

Ali Coşkun, o hatırasını şu sözlerle paylaştı;

“Değerli dostlar… Aydınlar Ocağı olarak yaptığımız seyahatte, yıllar önce İspanyollar tarafından yıkılmış olan caminin temel atma merasimine Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Ahmet Kabaklı ve diğer arkadaşlarla eşlerimizle birlikte katılmıştık. Ev sahiplerimiz yıllar sonra dedelerinin Müslüman olduğunu araştırıp tekrar Müslüman olan ailelerdi. Halen, iş dünyası vakfımızda haberleşiyoruz. Aynı seyahatte 20 aile daha İslamla şereflenmişti. Ramazan bayramıydı ve namazı orada bir salonda eda etmiştik. Ayrılırken ağlayarak ayrılmıştık. Sonra başkan ve üyelerini ülkemizde misafir etmiştik. Caminin açılışına rahmetli Yalçıntaş gidebilmişti ancak ben katılamadım. Rahmete vesile olur inşaallah…”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN