Efsaneyi yatırımcı Warren Buffett’ın dönemi bitti

Efsaneyi yatırımcı Warren Buffett’ın dönemi bitti

Marketwatch yazarı Howard Gold’a göre kötü tercihler efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın döneminin bittiğini gösteriyor

Basketbolda tarihin en iyisinin Lebron mu yoksa Jordan mı olduğu kişiden kişiye değişir fakat yatırım dendiği zaman herkesin aklına son elli senedir yaşayan efsane Warren Buffett gelir. Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, 1965’den 2018’e temettüler dahil yıllık %20,5’lik birleşik getiri elde ederken S&P 500 endeksinin getirisini çok rahat bir şekilde ikiye katlamıştır. Buffett ayrıca kamuoyunda ve basında sevilen bir figürdür ve boğa piyasasının temsilcisi olarak bilinir.

31 Mart itibariyle Berkshire, 130 milyar dolardan fazla nakit paranın üzerinde oturmasına rağmen korona virüs pandemisinden dolayı borsalar Mart ayında dip seviyesini gördüğünde neredeyse hiç hisse alımı yapmadı. Buffett ve sağ kolu Munger onları ünlü yapan büyük yatırımları yapmazken temettü ödemelerini de kesti.

Berkshire’nın son zamanlarımdaki yatırımları olan Kraft Heinz, Occidental Petroleum ve havayolu hisseleri (Nisan’da hepsini sattı) Marketwatch yazarı Howard Gold’a göre yanlış yatırımlardı. Berkshire’ın en büyük yatırımı olan Apple ise porföyünde çok az sayıda diğer teknoloji hisselerini içerdiği için finans sektörü yatırım fonlarına (ETF) benzemekte.

Son hissedarlar toplantısında en iyi yatırım aracı olarak S&P 500 endeks fonunu gösteren Buffett, aslında endeks fonunun Berkshire hisselerinden daha iyi performans göstereceğini düşünüyor. Artık sahne Buffett gibi isimlerin değil ABD Merkez Bankası FED’in elinde.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN