Dolar için ürperten tahminler! İslam Memiş, Tunç Şatıroğlu ve Mahfi Eğilmez neler dedi?

Dolar için ürperten tahminler! İslam Memiş, Tunç Şatıroğlu ve Mahfi Eğilmez neler dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamaları sonrası dolar tarihinin en yüksek zirvesini yaptı. Uzmanlardan bundan sonra doların ne olacağıyla ilgili ürperten açıklamalar geldi. Teknik Uzman Tunç Şatıroğlu, doların Ağustos’ta 9.60 liraya çıkacağını söylerken, İslam Memiş, 9.25 lira tahmininde bulundu. Mahfi Eğilmez ise “yükseliş durdurulamaz” dedi. İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart” sözleri dolara tarihin en büyük rekorunu kırdırdı. Dolar gece yarısı 8.81 lirayı gördü. Dolarda bundan sonra ne olur sorusuna altın ve para piyasaları uzmanlarından cevap gelmeye başladı. 

Teknik Uzman Tunç Şatıroğlu, doların Ağustos ayında 9.60 lira seviyesine çıkacağını söyledi. Şatıroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dolar-TL’nin ateşi dün akşam körüklendi ve Temmuz – Ağustos gibi ateşe benzin döküleceği sinyali verildi” dedi

Dolar Ağustos’ta 9.60 lira olacak

Temmuz – Ağustos döneminde piyasa ateşine benzin döküleceğini belirten Şatıroğlu, “Bu durumda 9,60 hedefime Ağustos ayında ulaşılmasını bekliyorum. Bir süre daha bilenme ve ondan sonra yükseliş gelmesini bekliyordum ancak sözlü müdahaleyle yükseliş hızlandı” değerlendirmesi yaptı. 

Mahfi Eğilmez: TL değer kaybetmeye devam eder

Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez’den dolardaki ani yükseliyle ilgili flaş bir açıklama geldi. Eğilmez, “Nedenle sonucu karıştırmaya devam ettiğimiz, riskleri düşürecek yerde faizi düşürmeyi hedef aldığımız sürece TL değer kaybetmeye devam eder” uyarısı yaptı.

Dolar 9-9.25’i görmeden 2021 yılı bitmez

“Yıl içinde gördüğüm dolar kuru aralığı 9-9.25 lira aralığında. Ve bu aralığı görmeden de yılı tamamlamamızın zor olduğunu da tekrar hatırlatıyorum” diyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile yeni bir döneme girildiğini söyledi. 

İslam Memiş dolarda düşüş imkanı maalesef yok

“Döviz kuruyla mücadele için artık hangi enstrümanlar kullanılır, döviz piyasalarındaki tansiyon düşer mi bilemiyorum ama, şu anda böyle bir imkan maalesef yok” diyen Memiş, “Dünkü açıklamaya paralel olarak Merkez Bankası’nın faiz indirim kararı ve doların yurtdışındaki toparlanmasının sürmesi nedeniyle hem döviz kurlarında hem de altın ve gümüşte fiyatlar yukarı doğru devam edecek” ifadelerini kullandı. 

(internethaber)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN