Doğu Perinçek’in analizi sosyal medyada gündeme oturdu!

Doğu Perinçek’in analizi sosyal medyada gündeme oturdu!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “ABD’nin dolar saltanatı yıkılıyor” açıklaması Twitter’da Türkiye gündeminin birincisi oldu. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’daki programda “Millî paralarla ticaret eğilimi güçleniyor. Altın yedeklemeye başladık. Bu dolara karşı tavırdır. Önümüzdeki dönem dolardan kaçış olacak.” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da bugün yaptığı açıklamada “Türk Konseyi üyeleri arasında yerel paralarla ticaretin yaygınlaştırılmasıyla döviz bulma sıkıntısının önüne geçeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

“EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ! DOLAR SALTANI YIKILIYOR”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz! Dolar Saltanatı yıkılıyor” açıklaması Türkiye’nin ana gündemlerinden biri oldu. İlk olarak Twitter’da “DolarSaltanatıYıkılıyor” etiketi birinci sıraya girdi ve uzun süre yerini korudu.

Aynı zamanda Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da konuyla ilgili önemli tespitler yaptı:

“Türkiye elindeki dolarları altınla değiştirdi. Altını yedeklemeye başladı bu da dolara karşı bir tavırdır. Çünkü dolar güvenli bir rezerv değil. Onun için önümüzdeki dönemde dolardan bir kaçış olacak. Bunun sonuçları ABD ekonomisi için çok sarsıcı olacaktır. ABD’nin ekonomi gücünün gerilemesini ihmal etmemek lazım. 1960’da dünyanın büyük ekonomileri içindeki payı yüzde 50’nin üzerindeydi. Şimdi ABD’nin bu payı yüzde 15’in altına düştü. Son 60 yıldaki ABD’nin inişinin çok çarpıcı rakamları bunlar.” 

MİLLİ PARALARLA TİCARET VE AVRASYA’DA KARDEŞLİK

Perinçek, gelişen dünyada milli paralarla ticaretin başladığına dikkat çekti:

“‘Dolar Saltanatına’ karşı millî paralarla ticaret eğilimi güçleniyor. Başta Çin, Rusya, İran, Türkiye olmak üzere birçok ülke aralarındaki ticarette doları terk etmekte ve millî paralarla değişime yönelmektedir. Türkiye ABD’ye kafa tutuyor. ABD’ye kafa tutarken İslam ülkeleriyle, Batı Asya ülkeleriyle yakınlaşıyor. Onlarla çeşitli beraberlikler kuruyor. Türkiye, Rusya, Çin, Hindistan, Pakistan arasındaki ilişkiler eşit olmaya mecbur. Evet, Çin muazzam bir ekonomi ama Avrasya’daki ortaklarına bakıyoruz, Rusya’nın bir ağırlığı var Türk devletlerinin bir ağırlığı var, İran’ın bir ağırlığı var. Yükselen Avrasya’da bir Rusya veya Çin diktatörlüğünün koşulları yok. Rusya ve Çin’e karşı da bir Türklük, Turancılık olamaz. Bunun hiç bir şansı yok. Avrasya sürecinde kardeşlik, dostluk, uyum temelinde buluşuyoruz.” 

BAKAN PEKCAN: TÜRK KONSEYİ’NDE MİLLİ PARALARLA TİCARET

Öte Yandan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu konuda söz konusu tespitlerle paralellik taşıyan bir açıklama yaptı. Pekcan, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın üyesi olduğu Türk Konseyi için “Konseyin üyeleri arasında yerel paralarla ticaretin yaygınlaştırılmasıyla, iş dünyasının döviz bulma sıkıntısının önüne geçeceğiz.” kararını duyurdu. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN