Diriliş Ertuğrul’un Süleyman Şah’ından dizi eleştirisi

Diriliş Ertuğrul’un Süleyman Şah’ından dizi eleştirisi

Sanatçı Serdar Gökhan, günümüzdeki dizilerin çoğunun toplumsal yapıya bir katkılarının bulunmadığını söyleyerek,

Sinema ve dizi oyuncusu Serdar Gökhan, Türk dizi sektörünün son durumu ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Hazırlamış olduğu bazı projelerin olduğunu ve bunları hayata geçirmek istediğini dile getiren Gökhan, “Diriliş Ertuğrul’dan sonra bir de Kut-ül Amere diye bir proje yaptım. Onun arkasından ‘Türkler Geliyor Akıncılar’ diye bir sinema filmi yaptık daha vizyona girmedi. Allah nasip ederse Şubat ayında vizyona girecek. Kendi hazırlamış olduğum projelerim var. Ben zaten senelerdir senaryo yazıp çalışmalarını yapıyorum, tarihsel yönü ağır olmak üzere.

Şehitlerin hayatını kaleme aldı

Onun haricinde bir de Mehmet Akif’imizin hayat hikayesini anlatan 8 bölümlük bir dizi hazırladım. İnşallah hayata geçirirsek mutlu olurum çünkü çok emek verdim. 5-5 buçuk senedir uğraşıyorum onlar özelinde. Amacım onları hayata geçirmek bunlar haricinde şu an hazırda başka proje yok” diye konuştu.

DİZİ ŞARTLARI AĞIR GELMEYE BAŞLADI

Bundan sonraki süreçte dizilerde rol almayı düşünmediğini ifade eden usta sanatçı, “Dizi olayına çok sıcak bakmıyorum artık. Çünkü yaşımı aldım, 55 senedir bu meslekteyim, 73 yaşına da geldim. Dizi çalışmalarının imkanları biraz ağır gelmeye başladı. Ama milli, tarihi bir proje olursa dişimi tırnağıma takarak onun hayata geçmesi için uğraş veririm” şeklinde konuştu.

ŞİMDİKİ DİZİLER BİRBİRİNİN KOPYASI

Günümüzdeki dizilerin bir kısmını; ’Vakit geçirmek için yapılmış sıradan projeler’ olarak nitelendiren Serdar Gökhan, “Şu an yapılan dizilerin içinde 1-2 tanesini gerçek tarihsel yönde görüyorum. Diğerleri hep birbirinden kopya çekermiş gibi aynı tarzda, topluma hiçbir şey vermeyen, hiçbir katkı sağlamayan, ne aile yapısını ne de sosyal yapıyı yönlendirebilen proje yok bence. Vakit geçirmek için yapılmış sıradan projeler olarak görüyorum. Amaç bu değil. İsterdim ki yapılan projeler milletimize ışık olsun, yıkılmaya çalışılan aile yapımızı kuvvetlendirsin. Fırsat kollayan dış güçlere karşı birlik ve beraberlik oluştursun. Bunların yapılmasını arzu ederim ama maalesef bunlar yapılmıyor” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN