Devlet Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

Devlet Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

MHP 13. Olağan Kurultayı’nda Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi.

MHP 13. Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçimi sonuçlandı.

Genel Başkan Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin konuşmasının ardından partinin kayıtlı üst kurul delegeleri, kurulan 29 sandıkta Genel Başkanlık seçimi için oylarını kullandı.

OYLARIN TAMAMINI ALDI

İlçe Seçim Kurul yetkilileri oy kullanma işleminin saat 13.00’te bittiğini duyururken, oy sayım işlemine geçildi.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından Divan Başkanı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli’nin katılan tüm delegelerin (1277) oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildiğini duyurdu.

10’UNCU KEZ GENEL BAŞKAN

Kurultay’da tek aday gösterilen Bahçeli, onuncu kez genel başkan seçilmiş olurken, daha sonra parti organlarının seçimine geçildi.

Delegeler 75 asil 25 yedekten oluşan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile 9 asil 5 yedekten oluşan Merkez Disiplin Kurulunu (MDK) belirleyecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK ve MDK seçimi için oyunu yine 1 numaralı sandıkta kullandı.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Yeniden partisinin genel başkanı seçilen Bahçeli, teşekkür konuşması yaptı. MHP lideri, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu cennet vatan sahipsiz değildir. Ay-yıldızlı al bayrak rüzgarsız değildir. Aziz millet varlığı yalnız ve çaresiz değildir. Milliyetçi Hareket Partisi ayaktadır, Cumhur İttifakı vatan nöbetindedir.

52 yıllık siyaset mücadelemizin harcı akılla, şuurla, dengeyle, ihtiyatla, ilkeyle, ülküyle ve imanla karılmıştır. Bizi biz yapan, bizi bir millet yapan her değer, her emanet, her kazanım siyasi varlığımızın temel taşıdır. Milliyetçi Hareket Partisi cesaretini tarihinden, ilhamını da ecdadından almıştır. Başkaları gibi zihinlerimiz ipotekli değildir. İstiklalimizin destekçisiyiz, istikbalimizin derdindeyiz. Popülest siyasetin kirliliğinden hep uzak durmaya çalıştık.

Milli varlığımızın halkaları bir kez kopar, bir kere olsun birbirinden ayrılırsa yeniden birleştirmek, yüzyıllarca oluşmuş muhteşem beşeri ve kültürel hazineyi yeniden tesis etmek imkansız hale gelecektir. Kaygılarımız bunun içindir.

“MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Müslüman Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı edecek bir meczup henüz anasının karnından doğmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, birliğin ve dirliğin adıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, haysiyet ve huzurun adresidir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Türkiye’dir, Türk milletidir, istiklal ve istikbal ahlakıdır.

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi aynı zamanda tarihin akışını değiştiren bir diriliş destanıdır. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi hürmetle, rahmetle anıyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum. Çanakkale Destanı’nın fevziyle, 21 Mart’ta karşılaşacağımız Türk’ün bahar bayramının kıvancıyla yolumuza devam edeceğiz, önümüze çıkarılan korkulukları birer birer devireceğiz.

Türkiye’nin yükselen gücünden gözleri korkan Bizans ve Haçlı kalıntıları, Sevr’i tekrar tedavüle sokmak hayali taşısalar da buna Cumhur’un ittifak ve irade ruhunun gücüyle karşı duracağız. Suriye ve Irak’ın kanlı ve kaotik şartlarını ülkemize ihraç etmek için fırsat kollayanlara müsade etmeyeceğiz.

Devlet Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi #3

“KOMPLOLARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Terörizme karşı Çanakkale’de arşa tutunan imanla mücadele edeceğiz. Yılmayacağız, yorulmayacağız, teslim olmayacağız. Bu devleti yıktırmayacağız. Bu vatanı parçalatmayacağız. Bu milleti böldürmeyeceğiz. Cansa can vereceğiz, kansa kan dökeceğiz, Türklüğün bekasını lekeletmeyeceğiz. FETO’nun, PKK’nın, küresel emperyalizmin komplolarına göz yummayacağız.

Hem ülkemizin hem de dünyanın çetin sorunlarla boğuştuğu dönemde iradenizi gösterdiniz, şahsımı bir kez daha genel başkanlığa layık gördünüz. Üstlendiğim tarihi ve zor görevi, onurla, gururla, heyecanla ve inançla yerine getirmeye devam edeceğim. Davamıza asla gölge düşürmeyeceğiz.”

Kaynak: AA

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN