Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda tarihi açılış! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda tarihi açılış! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün açılışının gerçekleştirileceği Demokrasi ve Özgürlükler Adasına geldi. Erdoğan’ a, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Üzerinde bulunduğumuz Yassıada’da diğer bir ifadeyle yaslıada’da yapılan önceden verilen bir emirlerin uyugulanması şeklinde geçen yargılanmaların sonucu çok büyük bir faciayla bitmişti.

Türkiye bundan tam 60 yıl önce tarihinim en kara günlerinden biri olan 27 Mayıs darbesine maruz kalmıştır.

Yassıada’da aylar boyunca bir zulüm makinesi işletilmiştir. Hiçbir somut suçları olmadığı halde kin ve nefret dışı muamemelere bırakıldırlar.

Nezaketi kibarlığı dillere destan olan bir başbakanı idama götürürklen bile prostat bahanesiyle aşağılamaya kadar alçaldılar.

Genel Kurmay Başkanını darbecilere katılmadığı için bir teğmene tokatlatarak tarihimizde görülmemiş rezillikler sergiledirler.

DETAYLAR GELİYOR…Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

Yassıada’da hukuka deli gömleği giydirilmiştir. Aziz milletimizin taktir ve tercihleri de hazin bir şekilde sorguya çekilmiştir. Menfur izlerinin silinmesi maksadıyla 2013 yılında önemli bir adım atılmıştır. Demokrasi ve özgürlükler adası Yassıada’ya verilmiştir.

Cepheleşerek sonuç alamayağımız görülmektedir. 1950’Lİ yıllara şerk düşen siyasi kamplaşmalar, katılaşmış önyargılar, milli dayanışmamıza fazlasıyla zarar vermiştir.

Şahsımı davetinden dolayı sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Adanın imar ve inşaasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, demokrasi pek çok tanımının yanında tajhammül sistemi sabır ve saygı rejimidir. Milletin verdiği yetkiyi tekrardan alacak milletin ta kendisidir. Sevsekte sevmesekte sandıktan çıkan sonuç zorla baskıyla tahvip edilirse acı olaylar ortaya çıkacaktır.

İç ve dış mihrakların yıkım kervanına dahil olması tek kelimeyle felakettir. Türkiye’yi dar ölçekli kaymak tabaka, elit ve azınlık bir ülke değilde milletin öz be öz evlatları yönettikçe çıkar güçleri elbet rahatsız olmuşlardır.

Eşit gizli genel oy ilkesi demokrasinin can damarıdır.

Millet iradesine çevrilmiş silahlar demokrasinin inkar ve infaz hükmüdür.

Kurmacı mahkemeler, devri sabık yaratma çabaları, cunta çabaları, darbeci eylemler onyıllar boyunca demokrasiyi kötürüm bırakmış hem de özgürlükleri sekteye uğratmıştır. Yassıada mahekemelerini kuranlar bir devri değil demokrasi ve özgürlükleri sanık sandaleyesine oturmuşlardır.

Nitekim acı verici tecrübelerle bu durum tesbit edilmiştir. Yassıada yıllarca demokrasi ayıplarının mihrakı ile anılmıştır. Bu sicilin temizlenmesi, geçmişle yüzleşme teşebbüsü önemli bir gelişmedir.

Dikkate almadıkları bir gerçek varsa o da şudur; Ezemeyecekleri, yenemeyecekleri milletimizin bileği değil soylu ve cesur yüreğidir. Bu yürek oldukça, bu yüksek duruş varşığını korudukça hiçbir demokrasi düşmanı, hiçbir millet muhalifi tıbbi 15 Temmuz’da olduğu gibi, belini doğrultamayacak, başını kaldıramayacak, başını kaldırsa bile cezasını çekecektir.

DETAYLAR GELİYOR…

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI’NDA TARİHİ AÇILIŞ

27 Mayıs darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın idamına karar verildiği Yassıada, darbenin 60’ıncı yıl dönümünde, 5 yıllık çalışmaların sonunda Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak açılıyor. Adanın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılacağı törenle gerçekleştirilecek. Açılış töreninde kabine üyeleri ve askeri yetkililer de yer alacak.

103 bin 750 metrekarelik alana sahip adada demokrasi ve şehitler anıtı açık hava müzesi, demokrasi parkı, sergileme alanları ile kafeterya ve restoranlar yer alıyor. Yargılamaların yapıldığı mahkeme salonu ise 27 Mayıs Müzesi’ne dönüştürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI’NI GEZDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, özel bir tekneyle saat 15.15’te Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na geldi.

Erdoğan ve Bahçeli’ye, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanvekili Celal Adan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da eşlik etti.

Erdoğan ve Bahçeli ile beraberindekiler, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda ilk olarak 27 Mayıs Müzesi’ni gezdi.

Yargılamaların yapıldığı müzede incelemelerde bulunan Erdoğan ve Bahçeli, dev ekrana yansıtılan Dünden Bugüne Yassıada Belgeseli’ni de izledi.

Daha sonra Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi’ne geçen Erdoğan ve Bahçeli, burada Adnan Menderes’in doğduğu evin benzerinin yer aldığı “Aydın Evi”ni de ziyaret ederek, günün anısına fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, Bahçeli ve beraberindeki heyet, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın diğer bölüm ve alanlarını da gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN