Değişimlerin partisi olacağız halkımız bizi göreve çağırdı

Değişimlerin partisi olacağız halkımız bizi göreve çağırdı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, SÖZCÜ’ye anlattı. 54 ilde partisinin teşkilatlarını kuran Sarıgül “Demokratik kitle partisiyiz” dedi ve ekledi: “Siyasetimiz sevgi, barış ve uzlaşma siyasetidir. TDP siyasetin yayılış şeklini değiştirecek. İnsan ayırımı asla yapmayacağız”.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) bir ay önce kuruldu. Parti olarak yeni ama hareket olarak 2010 yılında  ortaya çıkmıştı. Tam partileşirken siyasette önemli değişiklikler oldu. Deniz Baykal CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti, yerine Kemal Kılıçdaroğlu seçildi. Bu gelişme üzerine hareketin lideri Mustafa Sarıgül, “CHP’deki değişime bir fırsat tanımak istiyoruz. Parti ve koltukları düşünmek ile Türkiye Cumhuriyeti’ni düşünmek arasında seçim yapmamız gerekiyordu. Türkiye Cumhuriyeti’ni seçtik. Parti kurmayacağız” dedi. Aradan 11 yıl geçti. Sarıgül’e göre değişen bir şey olmadı. “Halkımız ve Türkiye Değişim Partisi gönüllüleri bizi vazifeye çağırdı” dedi ve ilkelerini şöyle anlattı:

İKTİDARA HAZIRLIK

“Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyet’in değerlerini geliştirerek koruyan, demokratik bir kitle partisiyiz.”

Şu ana kadar 54 ilde teşkilatlar kuruldu. Sarıgül il örgütü yerine “İktidara Hazırlık Merkezi” diyor. Sarıgül ayrıca yakında illerde “İktidara Hazırlık Kurultayları” düzenleyeceklerini de söylüyor. Neler yapılacağını ise şöyle özetliyor: “Bu kurultaylarda her ilin sivil toplum kuruluşları, muhtarları bize gelecek, görüşmelerini anlatacaklar. Böylece iktidar olduğumuzda her ilde yapmamız gereken projeler elimizde hazır olacak. Türkiye’de iktidara en hazırlıklı parti TDP olacak. Değişimlerin partisi olacağız. TDP siyasetin yayılış şeklini değiştirecek. Siyasi üslubu değiştirecek. Biz diğer siyasi partileri rakip olarak görmeyeceğiz. Onlar demokrasinin önemli bir göstergesidir. Partimiz söylemlerinde kişilere odaklanmayacak, insanları kesin çizgilerle asla ayırmayacağız. En kızdığımız insanın bile iki iyi yönü olduğu da aklımızda olacak. Siyasetimiz sevgi, barış, uzlaşma siyasetidir. Demokrasi siyasetidir.” (SÖZCÜ-Saygı Öztürk)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN