Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan cami cemaatine koronavirüs uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan cami cemaatine koronavirüs uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii içinden vatandaşlara hitap etti. Vatandaşların bayramını kutlayan Erdoğan koronavirüs kurallarına uyulması çağrısında da bulundu.�

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğlen saatlerinde Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkarak Çamlıca Camii’ne geçti. Erdoğan cuma namazının ardından cemaattekilere seslendi.

Erdoğan, “Çok farklı günlerden geçiyoruz. Koronavirüs salgınında birçok yakınımızı kaybettik. Ümmet-i Muhammed’in gerçekten çok sıkıntılı olduğu ayları geride bıraktık. Halen bu sıkıntıları yaşıyoruz. Aynı şekilde tüm insanlık bunları yaşıyor. En az zararla bu belayı defetmek, bu musibetten kurtulmak için bazı kararlar, tedbirler açıkladık. Bir kardeşiniz olarak ricam şudur; aldığımız kararların tedbirlerin tek sebebi ülkemizi yönetiyorsak bu belayı nasıl defederiz bunun için. Temennimiz odur ki en kısa zamanda Rabb’im bizleri bu musibetten ‘Ya Hafız’ ismi şerifi hürmetine muhafaza eylesin. Bizlere bu musibetten inşallah en kısa zamanda kurtulmayı nasip eylesin. Bu vesileyle bu belaya kapılanlardan şu ana kadar ebediyete uğurladığımız herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Hakk’a uğurlananların şehitler safında yer almasını temenni ediyorum. Bu ay içinde Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indiği bir ay. İnşallah Kadir gecesini de o coşkuyla yaşayacağız” dedi. (Milliyet)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN