Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa’da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa’da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı

KKTC’de toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yavru vatan Kıbrıs’ta hizmete girecek 5 yeni projenin açılışlarını gerçekleştirdi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yılı vesilesiyle Kurban Bayramı’nı KKKTAC’de geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katıldı.

Lefkoşa’da gerçekleşen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs’ta yapımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirdi.

5 PROJENİN AÇILIŞI YAPILDI

Burada gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan ve 5 yeni projenin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, “Kıbrıs Türkü’nün refah seviyesini her geçen gün daha da yukarı çıkaracak projeleri hayata geçiriyoruz.” dedi.

“GÜZEL ADANIN, YARINLARINI DA DÜŞÜNÜYORUZ”

19 belediyeye 96 milyon liralık kaynak aktarıldığını söyleyen Erdoğan, “Türkiye ve KKTC belediyeleri arasında kurulan samimi işbirlikleri ile kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz. 2 gazi kent, Gaziantep ile Gazi Magusa belediyesi kardeş belediye ilişkisi kurarak örnek adımlar attı.

Halkın gündelik hayatına dokunan somut çalışmalarla sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu güzel adanın yarınlarını da düşünüyoruz. Mesela Anadolu’dan getirdiğimiz su. Ada’nın iklimin eve geleceğine çok önemli katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

ANIT VE MÜZE GEMİ

İlk olarak açılışı yapılan anıt ve müze gemiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Yavuz çıkarma plajı, Barış Harekatı’nın ilk deniz çıkarmasının yapıldığı yerdir. Bu tarihi zaferin anısına dikilen anıt ve müze gemi, Kıbrıs Türkü’nün varoluş ve özgürlük mücadelesinin, Kıbrıs’a yeniden gelen barış ve huzurun nişanesi olmuştur. Anıtın yıpranan betonarmesi güçlendirilmiştir.

Gençler, bu müze gemiyi gezmeyi ihmal etmeyin. 1974 Barış Harekatı’nın hangi şartlarda başarıldığını görmeniz açısından bu çok önemli.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı #2

LEFKOŞA KUZEY ÇEVRE YOLU PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Malumunuz ulaşım projelerine büyük önem veren bir Cumhurbaşkanıyım. Ersin Bey de bu gayretin içerisinde. Halen 55 km uzunluğunda 4 yol yapım projesi devam ediyor. Ulaşımı rahatlatıp, zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı #3

VERİ MERKEZİ

Milli tekonoloji hamlemiz sayesinde donanım ve altyapımızla dijital dönüşüme uyum sağlamakta önemli mesafeler kaydettik. KKTC’nin dijital altyapısının güçlendirilmesi için de gayret gösteriyoruz.

2012’de KKTC Elektronik Devlet Projesi’ni başlattık. Dijital kamu hizmetlerinin iyileştirilmesini, erişim yöntemlerinin arttırılmasını amaçlıyoruz. Bu proje, Kıbrıs Türk halkının hızlı ve etkin hizmet almasını sağlayacaktır.

Temelini atacağımız veri merkezi sayesinde arzumuz kamu hizmetlerinin en hızlı yoldan, kesintisiz şekilde Kıbrıslı Türk kardeşlerimize ulaştırılmasıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı #4

RESTORE EDİLEN BİLAL AĞA MESCİDİ YENİDEN İBADETE AÇILIYOR

Aynı bölge içinde yer alan çay bahçesini de hizmete alıyoruz. Maraş açılım kararı bayram coşkumuzu daha da attırdı. Maraş, uluslararası hukuk çerçevesinde kimsenin haklarına halel gelmeden açılarak yeniden eski haline kavuşacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı #5

ORJİNALİ KORUNAN HAVUZLU PARK

Cumhurbaşkanı Tatar ile geçtiğimiz ekim ayında Maraş’ın sahil şeridinin ziyarete açıldığını duyurmuştuk. Orjinal yapısı ve mimarisi korunarak çay bahçesi olarak hizmete sunulan havuzlu park da bunlardan biridir.”

Kaynak: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı #6

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN