Corona virüs sonrası bakın uçaklar nasıl olacak… Dev şirket yayınladı

Corona virüs sonrası bakın uçaklar nasıl olacak… Dev şirket yayınladı

Dünya korona virüs salgınını atlatmak için birçok önlem hayata geçirdi. Salgın sonrası her şey normale mi dönecek, kaygıları sürüyor. Dev uçak koltuğu firması salgın sonrası değişen konsept çalışmasını yayınlayarak bu soruya yanıt veriyor.

Korona virüs sonrasında önlemlerin devam edeceği, sosyal mesafenin süreceği konuşuluyor. Bu ulaşıma da yansıyacak. Özellikle bu dönemde dünyada havayolu ulaşımında yaşanan düşüş İtalyan tasarım şirketi Avio Interiors salgın sonrası uçaklarda neler değişeceğini belgeleyen yeni tasarım görsellerini paylaştı.

Avio Interiors yolcuların güvenliği için 2 uçak koltuğu tasarlamış durumda. Konseptlerdeki yoğun izolasyon dikkat çekiyor. Çünkü salgın sonrasında alınan önlemlerin en az salgın sırasında alınan önlemler kadar önemli olduğunu düşünüyor.

Şirketin web sitesinde yer alan ilk konsept Glassafe isminde yer alıyor. Aynı sıradaki koltukları paylaşan yolcular arasındaki etkileşimi güvenilir hale getiren bölmelerden meydana geliyor. Koltuğun her iki tarafını da kapatan şeffaf bölmeler, yolcuları izole etme amacı taşıyor. (Ana görselde yer aldığı gibi)

İkinci görsel ise Janus Seat adında. Bu tarz yukarıda görüleceği gibi izolasyonu daha güvenli hale getiriyor. Burada küçük bir değişiklik var.

Aynı zamanda koltukların yönü de değişmiş durumda. Yine aynı şekilde yolcuların yan taraflarını da kapatan bölmeler yer alıyor. Tasarım, adını bir yüzü ileriye ve bir yüzü geriye dönük olan iki yüzlü Roma tanrısından almış.

Her yolcunun, koridordan geçen insanlardan bile başkalarından izole edilmiş kendi alanı bulunuyor. Janus koltuğunun her yeri, komşu koltuklarda oturanlara nefes yayılmasını önleyen yüksek bir kalkanla üç tarafı çevrili.

The Sun’ın haberine göre Janus Seat konsepti, Glassafe’ten farklı olarak, basit bir eklentiden daha fazlasını gerektiriyor. Ortadaki koltukları sökerek yeniden montajlaması gerekiyor. Ancak hala güvenilirliği konusunda soru işaretleri bulunuyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN