CHP yeniden karışıyor! Aslı Baykal kolları sıvadı siyasete giriyor

CHP yeniden karışıyor! Aslı Baykal kolları sıvadı siyasete giriyor

CHP’de işler karışıyor. Deniz Baykal’ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal, “Atatürk’ün partisini kimselere yem etmeyeceğiz, CHP sahipsiz değil” dedi ve siyasete giriyor. İşte bomba kulisler…

Sabah gazetesi yazarı Murat Övür, geçen yıl parti kuracağı iddia edilen ancak bu iddiaları reddeden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal’ın “artık sahaya ineceğini” yazdı. Aslı Baykal, yeni parti kurmayacağını açıklarken, “Tek ümit CHP’dir” diyerek CHP içinde mücadele edeceğinin sinyalini verdi. 

Son günlerde eski CHP milletvekilleri, il başkanları, meclis üyeleri, Anadolu’daki CHP yöneticileri arasında yoğun bir telefon ve mesaj trafiği yaşandığını belirten Övür, herkesin birbirine “Aslı Baykal siyasete giriyor” mesajını attığını söyledi. 

Mehmet Sevigen: Aslı Baykal’la Türkiye’yi dolaşacağız

Geçen yıl yeni parti iddialarına “Biz partinin iyi yönetilmediğini düşünüyoruz. Arkadaşlar sık sık bir araya geliyoruz ve sohbet ediyoruz. Ama partileşmek gibi bir girişimimiz yok” diyen eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen ile görüşen Övür, Sevigen’in, “Evet, böyle bir hazırlığımız var ve Aslı Baykal’la birlikte Anadolu’yu dolaşacağız” sözlerini aktardı. 

Bu sadece muhabbet yolculuğu

Övür, Sevigen’in “Bu sadece halkla muhabbet yolculuğu. Atatürk’ün partisini kimselere de yem etmeyeceğiz, CHP sahipsiz değil” ifadelerini kullandığını belirtti.

Aslı Baykal ise iddialarla ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladığını ifade etti. Baykal, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla iddialara yanıt verdi. 

CHP’nin birlik ve beraberliklerinin adresi olduğunu özgürce siyaset yapacakları tek çatının CHP olduğunu kaydeden Baykal şunları yazdı: 

Basın organlarında yeni bir parti kuracağım yönünde sık sık çıkan haberler dolayısıyla bir açıklama yapmak istedim. Cumhuriyet Halk Partisi, devletimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün kurduğu büyük bir misyon partisidir.

Deniz Baykal’ın kızıyım

Hiç şüphe yok ki, Cumhuriyeti kuran partidir. CHP’nin misyonu Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar bağımsız bir devlet olarak yaşatmaktır. Ben kendisini bu büyük ideale adamış bir ailenin, bir babanın kızıyım. Deniz Baykal’ın kızıyım.

Akademik kariyerimin ardından yaşamımın bu anında ve gelecekte bu büyük mirasın sarsılmaz savunucusu olacağımdan kimsenin kuşkusu olmaması gerekir. Ülkemizin büyük tehditlerle yüzyüze olduğu bir süreçten geçiyoruz. 

‘Tek ümit CHP’dir’

Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden fazla ihtiyacı vardır. Halkımızın tek ümit kaynağı CHP’dir. Bu nedenle, hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz. CHP birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır.

(internethaber)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN